VM håndbold

Morten Olsen blev lovet startplads - men derfor startede han ude

Den danske playmaker havde udsigt til en startplads i VM-åbningen, men da Emil Jakobsen var fraværende, startede Morten Olsen på bænken.

Optakten til Danmarks åbningskamp ved VM gav alt andet end optimale arbejdsbetingelser.

Fløjspilleren Emil Jakobsen afleverede en positiv coronatest og missede dermed Danmarks kamp mod Bahrain. Jakobsens værelseskammerat, Morten Olsen, var også tvivlsom indtil få timer før kampen, men selvom den danske playmaker fik grønt lys, blev det til en mindre rolle end i den oprindelige plan.

Havde du fået at vide, at du skulle have startet inde i den her kamp, hvis ikke den positive test var kommet?

- Ja, men fordi Emil ikke var her, sagde Nikolaj (Jacobsen, red.), at han var i tvivl, om de kunne klare at dække op med så få spillere. Så jeg startede ude. Men det var ganske fint, sagde Morten Olsen til TV 2 SPORT efter kampen.

Nikolaj Jacobsen forklarer til TV 2 SPORT, at han gerne ville undgå to udskiftninger mellem forsvaret og angrebet. Derfor valgte han at sætte Mads Mensah ind i stedet fra start, så han kun skulle skifte Mikkel Hansen ud, når Danmark skulle forsvare.

Derfor startede Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og Mads Mensah i angrebet, imens Morten Olsen først kom i aktion senere i kampen. Han fik i alt 11 minutter og 51 sekunder på banen.

Jeg kunne virkelig godt unde Emil, at han var her i dag og fik den her oplevelse. Det fortjener han

Mathias Gidsel om Emil Jakobsen

"Han var meget ked af det og ærgerlig"

Da landsholdet fik besked om Emil Jakobsens positive prøve, gik Morten Olsen i isolation med det samme.

Olsen fortalte efter sejren over Bahrain, at det værste var at gå hele dagen og ikke vide, om man var klar til kampen. GOG-spilleren fik lavet en quicktest, inden holdet skulle afsted med bussen, og da den var negativ, kunne Morten Olsen spille. I bussen fik resten af truppen så at vide, at de øvrige test også var negative.

Olsen nåede kun kort at veksle et par ord med Emil Jakobsen, der fortsat er i isolation, indtil der kommer svar på yderligere en test.

- Han var meget ked af det og ærgerlig over ikke at kunne være med. Det er også det, jeg synes, der er mest træls. Det er, at han ikke kunne få sin VM-debut. Jeg havde gerne siddet på værelset og set kampen, så han kunne have fået sin debut, siger Morten Olsen.

Har låst sig inde med sin PlayStation

Mathias Gidsel, der spiller sammen med Emil Jakobsen og Morten Olsen i GOG, blev kampens topscorer med 10 mål.

Han havde virkelig håbet, at han kunne have delt VM-debuten og oplevelsen med Jakobsen, der ligeledes ville have fået slutrundedebut.

- Det har været lidt en op og ned-dag – især når det var Emil, der er en af mine bedste venner, der blev testet positiv. Jeg kunne virkelig godt unde ham, at han var her og fik den her oplevelse. Det fortjener han, men lad os håbe, at han snart kan aflevere en negativ prøve, så vi kan få ham med.

- Jeg har skrevet lidt med ham, og han har låst sig inde med sin PlayStation, så han skal nok overleve, slutter Mathias Gidsel.

Både Morten Olsen og Emil Jakobsen er testet positiv for coronavirus før. Det skete i november i en test i GOG. Derfor håber landsholdet, at den positive prøve skyldes fløjspillerens tidligere smitte.

Nu venter en kampfri dag, inden holdet løber ind i DR Congo i anden VM-kamp på søndag. Det er klokken 20.30, og kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.