VM håndbold

Nikolaj Jacobsen har kontaktet mulig erstatning i Danmark

Landsholdslejren afventer de kommende tests fra Emil Jakobsen, der fredag blev testet positiv for coronavirus. En ny spiller er allerede kontaktet.

TTH Holstebro-spilleren Magnus Bramming er blevet bedt om at holde sig klar, hvis Danmark får brug for ham til VM.

Det oplyste landstræner Nikolaj Jacobsen på et pressemøde lørdag formiddag, hvor han gav en frisk status på situationen omkring venstre fløj, efter GOG-spilleren Emil Jakobsen testede positiv for coronavirus på dagen for Danmarks VM-premiere.

- Vi giver lige Emil nogle dage endnu og ser, hvordan de næste tests udvikler sig og får nogle lidt mere specifikke tal. Så kan vi se, hvor mange antistoffer han har i kroppen, siger Nikolaj Jacobsen med henvisning til, at Emil Jakobsen tidligere har været ramt af coronavirus i november sidste år.

Bramming gør sig klar i Danmark

Dermed er håbet fortsat i den danske lejr, at det er virusrester i kroppen, der giver udslag i Emil Jakobsens coronatests. Alligevel har landstræneren valgt at handle hurtigt, og derfor har han kontaktet en mulig erstatning i Danmark, hvis problemet ikke løser sig selv.

- Vi har taget fat i Magnus Bramming i Holstebro, hvor vi har bedt ham om at få lavet en PCR-test. Så i tilfælde af, at det har længere udsigter med Emil, så kan vi kalde Magnus herned, tilføjer Nikolaj Jacobsen uden at kunne give en præcis deadline for, hvornår ændringen i så fald effektueres.

- Det kommer an på Emils test. Der er i hvert fald råd til at vente på, at Emil kan støde til turneringen i mellemrunden.

De danske håndboldherrer har udover Emil Jakobsen kun Kiel-spilleren Magnus Landin med i truppen på venstre fløj. Også Magnus Landin har dog været ramt af coronavirus i slutningen af december, så derfor er det tvivlsomt, hvordan hans krop reagerer over en hel slutrunde, da han ikke har spillet særlig meget.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.