VM håndbold

Smittefrygt fik Ungarn til at holde profiler på bænken

Det var kun spillere, som tidligere har været smittet med coronavirus, der kom i aktion for Ungarn mod Kap Verde.

Usikkerheden var enorm i dagene og timerne op til Ungarns første kamp ved VM.

Årsagen var, at modstanderne fra Kap Verde har været ramt af et massivt udbrud af coronavirus på holdet, hvor i alt 11 spillere er blevet testet positiv. Fire af tilfældene blev registreret torsdag - dagen før den første kamp.

Selvom resten af Kap Verdes spillere alle var blevet testet negativ flere gange, var man i den ungarske lejr ikke overbevist om, at det var uden risiko at sende spillerne i aktion mod de afrikanske VM-debutanter.

Og derfor valgte man strategisk at holde en række spillere på bænken i kampen, som Ungarn sikkert vandt med 34-27.

- Vi kan sige, at vi har 12 spillere, der har antistoffer i kroppen, og de andre har ikke. Så de, der ikke var på banen i dag, var lidt bange. Vi prøvede at være opmærksomme på sikkerheden, fordi vi ikke kunne være sikre på, at vores modstander ikke havde en smittet spiller, siger István Gulyás ifølge det ungarske medie M4 Sport.

Langt de fleste spillere i den ungarske trup har tidligere været smittet med coronavirus og har på den måde udviklet antistoffer i kroppen, hvilket minimerer risikoen for at blive smittet igen.

De spillere, der sad på bænken hele kampen mod Kap Verde, var Miklos Rosta, Dominik Mathé og Adam Borbely. Derudover var Márton Székely, Bóka Bendegúz og Rodríguez Pedro ikke udtaget til kamptruppen.

Optakten var "overhovedet ikke optimal"

På selve kampdagen havde ungarerne udtrykt bekymring til det internationale håndboldforbund, IHF, om at skulle møde det coronaplagede Kap Verde-mandskab, og man var i tvivl, om kampen overhovedet kunne spilles.

Ud på eftermiddagen fik Kap Verde en endelig godkendelse til at spille, da resten af truppen blev testet negative. Men den kaotiske optakt var ikke noget, som målmanden Roland Mikler var begejstret for.

- Hvad der skete i dag, er overhovedet ikke optimalt. Jeg har faktisk aldrig deltaget i en international turnering som denne.

- Vi famlede i blinde. En time før kampen vidste vi ikke, hvem vi skulle spille mod, siger Roland Mikler ifølge Nemzeti Sport.

Selvom alt ikke fungerede, formåede Ungarn uden de store problemer at sikre to point og komme planmæssigt fra start i det indledende gruppespil, hvor de også skal møde Uruguay og Tyskland.