VM håndbold

Nikolaj Jacobsen har udfordret Mikkel Hansen på to punkter

Mikkel Hansen imponerede stort i Danmarks første kamp ved VM, hvor han var den helt store arkitekt i det danske angreb.

I mere end et årti har Mikkel Hansen været en af de helt store stjerner på det danske herrelandshold.

Fredag aften var han nok engang flyvende, da Danmark tog hul på VM med en storsejr over Bahrain. Mikkel Hansen noterede sig for fire mål og syv oplæg, hvilket ikke i sig selv er bemærkelsesværdigt, når vi snakker om den danske stjerne.

Når vi spiller på banen, så er han selvfølgelig vores leder på rigtig mange måder

Nikolaj Jacobsen

Men Danmarks nummer 24 tog ansvar i en sådan grad, at TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard efter kampen kaldte ham for "en feltherre, der havde alle sine soldater omkring sig".

Og netop Mikkel Hansens egenskaber som leder er noget, som der er blevet arbejdet med, fortæller Nikolaj Jacobsen.

- Jeg har udfordret ham lidt til, at han i hvert fald verbalt kan komme med lidt mere, og så er der også noget som træninger og så videre, hvor man måske godt kan virke lidt mere klar nogle gange og sende nogle andre signaler, siger landstræneren.

Mikkel Hansen tirres til træningen

Selvom antallet af træningspas på landsholdet i løbet af et år er yderst begrænset, så har Nikolaj Jacobsen alligevel luret, hvad der skal til for at motivere den danske PSG-spiller.

- Mikkel kan jo, når vi har taktisk træning – til trænerens store frustration – stå og spille boldene rundt og spille alle andre fri i stedet for at score selv. Lige så snart vi så begynder at spille vores små kampe til syv mål, hvor vi spiller om en straf på et par spurter, så er han den første, der kommer til, for han gider ikke tabe.

- Man kan godt tirre ham lidt, og så må vi spille med nogle straffe, for dem gider han ikke at have, siger Nikolaj Jacobsen.

Mikkel Hansen har været med til at vinde guld ved både OL, VM og EM, og hvis det ved slutrunden i Egypten skal ende med endnu et dansk mesterskab, så kommer den 33-årige dansker selvsagt til at spille en afgørende rolle.

- Når vi spiller på banen, så er han selvfølgelig vores leder på rigtig mange måder. Det er ham, der skal gå ind og tage ansvaret. Det er også ham, der, når tingene brænder på, skal træffe de rigtige beslutninger, siger Nikolaj Jacobsen.

Tre gange er Mikkel Hansen blevet kåret som verdens bedste håndboldspiller af det internationale håndboldforbund, IHF.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.