VM håndbold

Tyske stjerner lettede over aflysning

Beslutningen om at taberdømme Kap Verde betyder, at Tyskland nu har fire point og er sikre på en plads i mellemrunden.

Kigger man på kampprogrammet for VM i håndbold, så står Tyskland og Kap Verde til at skulle møde hinanden i anden spillerunde.

Men det kommer ikke til at ske. Søndag morgen valgte det internationale håndboldforbund, IHF, at taberdømme de afrikanske VM-debutanter, da de ikke var i stand til at stille hold til kampen mod de tyske stjerner.

Årsagen skal findes i et massivt udbrud af coronavirus på Kap Verdes VM-hold, hvor ikke færre end 13 spillere nu har afleveret en positiv coronatest.

At kampen nu er blevet aflyst er blevet modtaget med tilfredshed i den tyske lejr.

- Vi er lettede, siger tyskernes anfører, Uwe Gensheimer.

Han får opbakning fra sportsdirektøren i det tyske håndboldforbund, Axel Kromer.

- Fra et sportsligt perspektiv vil vi selvfølgelig mangle kampen, fordi vi har et nyt landshold, der faktisk har brug for hvert et minut af slutrunden. Vi er her for at spille håndbold, men i dette tilfælde føler vi mere tryghed ved ikke at spille kampen, siger sportsdirektøren i en pressemeddelelse.

Tyskland har lagt ekstra træning ind

Beslutningen om at taberdømme Kap Verde betyder, at Tyskland på papiret har vundet kampen 10-0 uden at være i aktion. Dermed er tyskerne nu på fire point efter de to første spillerunder og kan se frem til en gruppefinale mod Ungarn.

Og det er netop den kamp, der nu er i fokus på det tyske mandskab. Søndag valgte de at lægge et ekstra træningspas ind i kalenderen som erstatning for den aflyste kamp.

- Selvfølgelig havde det været godt med noget modstand, men så må vi give den lidt mere gas til træningen, end vi normalt gør under sådan en turnering, siger Uwe Gensheimer.

Kap Verde venter en finale mod Uruguay

Søndagens eneste kamp i Gruppe A bliver et opgør mellem Ungarn og Uruguay, og hvis ungarerne som ventet vinder den kamp, så kan Kap Verde se frem til at skulle møde Uruguay i en direkte kamp om den tredje plads i mellemrunden.

Hvis altså de kan stille hold.

- Vi ved, at Tyskland og Ungarn er de stærkeste i gruppen, så for os og dem (Uruguay, red.) bliver det nærmest som en finale. Det bliver nok den sværeste kamp af alle, siger Kap Verdes målmand Élcio Fernandes til TV 2 SPORT.

Målmanden fortæller desuden, at det er med blandede følelser, holdet fra den afrikanske øgruppe befinder sig i Egypten. De er lykkelige for at være med i så stjernebesat et selskab, men samtidig ærgerlige over det omfattende smitteudbrud på holdet.

I øjeblikket er kun ni spillere spilleberettiget.