VM håndbold

VM-nation taberdømmes - kan ikke stille hold

Kap Verde kan ikke stille med ti spillere inklusiv en målmand. Det betyder, at de i kampen mod Tyskland taberdømmes.

VM-debutanterne fra Kap Verde har langt fra haft den turnering, de havde drømt om. Og det er kun blevet værre med tiden.

Positive coronatests er væltet ind over holdet, og da det ikke er lykkedes holdet at skaffe ekstra spillere, bliver de nu taberdømt i anden kamp. Kap Verde skulle have mødt Tyskland søndag aften, men den kamp har de nu tabt med 0-10.

Deres jagt på at finde ti spillere, der ikke er coronapositive, giver ikke nogen mening

Bent Nyegaard, håndboldekspert TV 2 SPORT

Det bekræfter det internationale håndboldforbund, IHF.

Kap Verde er dog ikke blevet smidt ud af turneringen. Hvis de kan nå at finde ti spillere inden den sidste gruppekamp mod Uruguay på tirsdag, er de stadig med i turneringen. Det er først tredje gang, et hold ikke kan stille op, at de smides ud.

IHF har i afgørelsen lagt vægt på, at de to spillere ikke kan nå at teste negativ i to tests inden opgøret mod Tyskland, da de skal tages med 48 timers mellemrum.

Det internationale håndboldforbund meddeler, at de spillere, som Kap Verde er ved at hente ind, kan deltage i kampen mod Uruguay, hvis de tester negativt i en PCR-test.

Har forsøgt at skaffe ekstra spillere

Nationen fra den lille ø-gruppe vest for Afrika har været hårdt ramt af coronavirus både før og efter, at holdet ankom til Kairo og VM-turneringen. 13 spillere er i alt konstateret smittet med sygdommen, og derfor har Kap Verde kun 9 spillere at sende i kamp mod tyskerne.

Det internationale håndboldforbund (IHF) kræver, at holdene til VM skal kunne stille med mindst ti spillere - herunder mindst én målmand - for at spille.

Én af de spillere, der har været ramt af corona, testede dog lørdag negativ for sygdommen. Hvis en ny test mandag viser samme resultat, får han lov at spille den sidste gruppekamp mod Uruguay.

Ekspert: Stort minus for VM

Hos TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er det en følelse af ærgrelse, der fylder kroppen, men samtidig ser han også positive elementer ved nyheden om den aflyste kamp.

- Selvom det er trist for VM, så er det alligevel en god start på dagen. Deres jagt på at finde ti spillere, der ikke er coronapositive, giver ikke nogen mening. Så er modstanderne også fri for at spekulere i, hvad de går ind til.

- Men konklusionen udadtil bliver selvfølgelig, at det er et stort minus for sporten. Selvom planen om at gennemføre et perfekt VM, hvor man fløj 31 nationer til Egypten i en pandemitid, var dømt til at mislykkes på forhånd, siger Bent Nyegaard.

IHF og Kap Verde har haft meget travlt med at få godkendt spillere til at kunne spille mod Tyskland.

Det internationale håndboldforbund har krævet, at de tilkaldte spillere først skulle have en negativ PCR-test for overhovedet at komme med et fly til Egypten, og efter ankomst til Kairo skulle spilleren igen have taget en quicktest og en ny PCR-test, der selvfølgelig også skal være negative.

Mundial 2021: Seleção Nacional não vai comparecer ao segundo jogo da primeira fase de grupo, do 27º Campeonato do...

Posted by Federação Caboverdiana de Andebol on Saturday, January 16, 2021

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.