VM håndbold

- Berigende og enestående, siger VM-darling efter dansk lussing

Gauthier Mvumbi scorede fire mål, da han og DR Congo tabte 39-19 til Danmark.

Selv ved et verdensmesterskab findes der hold, der spiller efter den gamle devise: Det handler om at være med.

Et af de hold er DR Congo, der søndag tabte 39-19 til Danmark, og ifølge deres meget omtalte stregspiller Gauthier Mvumbi var det en stor oplevelse at møde de regerende verdensmestre:

- Det er virkelig berigende og enestående. Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi havde kæmpet noget mere, men jeg synes, at vi gav alt på banen, for det var svært.

- Det er verdensmestrene, så vi er alligevel meget stolte, siger Mvumbi til TV 2 SPORT.

Under slutrunden i Egypten har Mvumbi fået sig lidt af et gennembrud på den internationale håndboldscene. Før premieren mod Argentina var han en relativt ukendt spiller fra den franske 4. division, men nu har han trukket overskrifter i en lang række medier, der mere eller mindre eksplicit har været fascineret af Mvumbis størrelse og i det lys har rost hans evner på banen.

- Det er enestående – en virkelig vanvittig oplevelse. Det er noget, jeg vil ønske for alle, for VM er virkelig enestående.

Idolet følger med

De kalder dig håndboldens Shaquille O’Neal. Hvordan er det?

- Det gør mig glad. Helt ærligt så ved jeg ikke, hvad jeg skal sige. Det er utroligt.

Shaquille O’Neal var i mange år en stor profil i den amerikanske basketball-liga, NBA. Både sportsligt og fysisk med sine 216 centimeter og en vægt på op mod 150 kilogram.

På sin Instagram-profil har Mvumbi taget tilnavnet til sig, og det er ikke uden en vis stolthed. I et opslag fortæller han, at han har fået en besked med støtte fra netop Shaquille O’Neal, der i mange år har været Mvumbis idol.

Hvordan var det at modtage en video fra Shaq?

- Fantastisk, svarer Shaq of handball.