VM håndbold

Efter 0 minutter på banen blev Mikkel Hansen testet for doping

Avancementet til mellemrunden ved VM kom sikkert i hus, selvom Danmarks største stjerne fik lov til at hvile armene på den danske bænk.

Som mange andre danskere holdt Mikkel Hansen fri søndag aften, da de forsvarende verdensmestre satte DR Congo på plads med en sejr på 39-19.

Men med en status som Danmarks største håndboldstjerne slap Mikkel Hansen ikke for at blive kontrolleret for doping, selvom han ikke fik et eneste minut på banen. Det fortalte han, da TV 2 SPORT fangede den 33-årige PSG-spiller efter opgøret. Her lagde han heller ikke skjul på, at det faktisk var en fornøjelse at få en pause fra harpiks og straffekast.

- Det var da forrygende. Alle de andre spillede rigtig godt, så det var helt fint. Jeg synes, det var en koncentreret indsats, fortalte Mikkel Hansen, mens han rettede lidt på sit pandebånd.

Afslappet stemning undervejs

At køre sin modstander over med 20 mål vidner om, at Danmark aldrig blev rigtig udfordret af congoleserne. Og allerede ved anden halvlegs start begyndte Mikkel Hansen at lure landstræner Nikolaj Jacobsens plan om at spare ham i hele kampen.

- Det er altid svært at spille en kamp, hvor man er storfavoritter. Det kan godt blive en lidt lang kamp til tider, men det er dejligt at se folk hygge sig på banen og bruge tiden bedst muligt, lød det.

Samme analyse finder man hos Nikolaj Øris. Han kalder det en stor udfordring at holde koncentrationen i hele kampen, men nød også, at der var plads til smil undervejs.

- Under kampen var der en lidt mere afslappet stemning, end der vil være i andre kampe. Men vi glæder os over alle sejre, og der er også rigtig godt humør her bagefter, fortalte backen.

Argentina er en anden størrelse

Danmark mangler nu én kamp i det indledende gruppespil. Her venter Argentina i et opgør, der gælder førstepladsen i gruppen.

Selvom Mikkel Hansen har respekt for alle sine modstandere, understreger han, at Argentina er af en anden kaliber end både Bahrain og DR Congo, som Danmark har slået uden problemer.

- Argentina er et væsentligt bedre hold. Jeg har ikke haft mulighed for at se så meget af dem, men de er et niveau eller to op i forhold til de to andre, sagde han.

Vinder Danmark, tager de fire point med over i mellemrunden, som er det bedst mulige udgangspunkt.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.