VM håndbold

Emil Jakobsen tester negativ

Den danske venstrefløj kan være på vej tilbage til VM-truppen, efter han nu har afleveret en negativ coronatest.

Et negativt svar er en positiv nyhed.

Det kan konkluderes, efter Dansk Håndbold Forbund mandag formiddag har meddelt, at Emil Jakobsens PCR-test (coronatest, red.) fra søndag er negativ - ligesom resten af de danske spillere og ledere ved VM i Egypten.

Jakobsens negative testsvar kommer efter flere positive coronatests, der har holdt GOG-fløjen ude af Danmarks første to VM-kampe, hvor han ellers stod til at få slutrundedebut og samtidig var gardering for Magnus Landin.

Venstrefløjen skal dog testes yderligere, før han kan vende tilbage til træning og kampe, og derfor forbliver han i isolation. Det internationale håndboldforbund, IHF, kræver, at han kan levere to negative coronatests med 48 timers mellemrum, før de igen vil lade ham spille.

- Det er i hvert fald det, vi går ud fra. Nu er der godt nok kommet nogle kontrameldinger om, at der skal mere til. Men det er i hvert fald ikke noget, der fremgår af IHF's protokoller, siger Morten Henriksen til Ritzau og tilføjer:

- Men det er det, vi ofte arbejder med i denne turnering. Vi får otte forskellige meldinger fra forskellige personer, og så ender det som regel med, at det bliver, som vi regnede med fra starten.

Nikolaj Jacobsen har indkaldt erstatning

Derfor er det stadig tvivlsomt, om Emil Jakobsen kan nå at komme i aktion mod Argentina i sidste gruppekamp tirsdag aften. Den næste test vil - efter planen - foregå på kampdagen, og hvis den skal analyseres inden kampstart, kræver det hurtig handling fra arrangørerne af VM.

Allerede sent søndag aften valgte landstræner Nikolaj Jacobsen da også at indkalde en erstatning i form af Magnus Bramming, da håndboldherrerne frygtede endnu en positiv coronatest fra Emil Jakobsen, ligesom de var klar over, det kan blive svært at nå analysen af endnu en test inden Argentina-kampen.

Magnus Bramming skulle fungere som gardering for Magnus Landin, der har været plaget af coronavirus i det meste af december, hvorfor han ikke er i samme fysiske forfatning, som han eksempelvis var under VM-slutrunden i 2019.

- Det er lidt specielt. Også fordi Emil kan nå at teste negativ to gange, og så kan Magnus flyve herned og eventuelt få én kamp, og så skal han flyve hjem igen. Men det er han heldigvis bevidst om, sagde Nikolaj Jacobsen mandag morgen til TV 2 SPORT, inden han kendte til det negative testsvar.

- Vi er nødt til at passe lidt på Magnus Landin, og det er derfor, vi vælger at gardere os med at få Bramming herned, til vi ved noget mere konkret med Emil.

Først tirsdag eftermiddag vil det vise sig, hvilke venstrefløje landstræneren kan eller vælger at skrive ind i truppen til sidste gruppekamp.

Allerede tilbage i november blev Emil Jakobsen testet positiv for coronavirus, og derfor har mistanken hele tiden været, at det er gamle smitterester, der har siddet i kroppen og været medvirkende til de positive tests, som Emil Jakobsen har afleveret under VM.