VM håndbold

Han kunne have spillet mod Danmark, men glemte at ringe til landstræneren

DR Congo har en fan i de danske tv-stuer, der kunne have repræsenteret dem ved VM. Han glemte bare én vigtig detalje.

For 20 år siden kom en 2-årig Shadarch Nsoni til Danmark fra DR Congo med sin familie. Nu bor congoleserne i Brønderslev, og herfra følger de stolt deres landsmænd spille en slutrunde for første gang i nationens historie.

Havde Nsoni, der til daglig spiller for Lemvig-Thyborøns ligahold, haft bedre styr på det praktiske omkring udtagelsen af det congolesiske landshold, kunne familien potentielt have fået fornøjelsen af at overvære sønnen vogte buret i søndagens kamp mod Danmark. Men den chance forpassede.

- Jeg kunne godt have været med. Men jeg glemte lige at ringe til landstræneren. Jeg glemte simpelthen at melde mig på holdkortet, fortalte den 22-årige målmand med et stort smil til TV 2 SPORT, et par timer inden DR Congo og Danmark bragede sammen i den anden kamp i det indledende gruppespil.

De danske landsholdsherrer vandt i sikker stil og avancerede sig til mellemrunden med en sejr på 39-19.

Hjemmefra følger Nsoni holdet tæt, og han er ofte i dialog med sine landsmænd, der er i fuldstændig ekstase over deltagelsen ved det igangværende VM. En nation, der har fået meget opmærksomhed indtil videre på grund af deres historiske kvalifikation.

- De har det skægt. Rigtig sjovt faktisk. De har fået meget omtale i Congo, og de nyder bare at være med til en slutrunde, sagde han med henvisning til, at oddsene selvsagt er imod dem, da udbredelsen af håndboldsporten er meget begrænset i hjemlandet.

Lyn-analyse

Der er ingen tvivl om, at Shadarch kunne have været med til den her slutrunde. Han har niveauet til det og har spillet på et højt niveau i lang tid.

Han har tidligere været omkring de danske ungdomslandshold, så jeg tror på, at han ville kunne gøre det godt for Congo.

Indtil nu er det da heller ikke blevet til et eneste point for congoleserne efter to nederlag til henholdsvis Argentina og Danmark.

Til daglig udfolder Nsoni sig i Lemvig-Thyborøn, hvor han er lidt af en ener.

På holdet går han blot under navnet "Shaq", og han er en vellidt spiller, der har leveret gode præstationer, selvom klubben kæmper med spillet i bunden af den bedste danske håndboldrække.

Næste opgave for DR Congo er mod Bahrain i den sidste kamp i det indledende gruppespil.