VM håndbold

Hele holdet føler med Emil Jakobsen, der nu er på vej tilbage

I øjeblikket er Emil Jakobsen ikke en del af kampene i Egypten, da coronavirus har frataget ham muligheden for at spille.

Siden 15. januar har VM-festen været i fuld gang for det danske landshold. Men selvom Emil Jakobsen var inviteret med på rejsen, har han endnu ikke taget del i de egyptiske begivenheder.

Fredag formiddag testede han positiv for coronavirus, hvilket har tvunget GOG-fløjen til at opholde sig isoleret lige siden.

Men hans tredje test viste sig at være negativ, hvorfor han kan være i spil til kampen mod Argentina i den sidste gruppekamp. Det kræver dog, at han tester negativ én gang mere, før det internationale håndboldforbund vil lade ham spille.

Derfor er situationen noget prekær. Det fortalte landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag til TV 2 SPORT, inden han kendte til det negative testsvar.

- Det er ærgerligt. Vores hotel er så stort, så mon ikke man kunne have fundet en afdeling her til dem, der nu er blevet smittet. Jeg synes, det er synd, han skal være så langt væk fra os andre, og at vi ikke kan sende vores læge op og stikke noget ind under døren eller berolige ham lidt.

- Det er ikke rart at sidde i et fremmed land så langt væk hjemmefra og langt væk fra os. Jeg skriver til ham hver dag, og lige nu tror jeg, han priser sig lykkelig for, han slæbte sin PlayStation med herned. Så går tiden lidt med det, lyder det fra landstræneren.

Landin vil gerne hjælpe

Det er landsholdets læge, Morten Storgaard, og sportschefen for det danske håndboldforbund, Morten Henriksen, der står for at sikre, at Jakobsen får foretaget de tests, han er berettiget til i det hurtigst mulige tempo. Men det er lidt af en udfordring, understreger Nikolaj Jacobsen.

Der er mange, der har haft fat i ham. Der er mange, der tænker på ham

Nicklas Landin, landsholdsmålmand

Danmarks førstevalg på keeperpositionen, Niklas Landin, føler med sin landsmand. Så meget, at han selv vil skride til, hvis det bliver nødvendigt.

- Der er mange, der har haft fat i ham. Der er mange, der tænker på ham. Jeg har også selv snakket med ham og sagt, at ligeså snart han synes, det ikke er godt nok, eller han ikke bliver tilset, så skal han hive fat i mig. Så skal jeg nok se, om jeg ikke kan få sparket til de rigtige folk, lyder det fra Landin, der kan komme til at spille sin kamp nummer 213 for Danmark mod Argentina.

Også rutinerede Nikolaj Øris sender en tanke i retning af sin holdkammerat:

- Det er en forfærdelig situation. Jeg må indrømme, jeg har ondt af Emil. Også fordi han stod over for VM-debut. Han er jo stadig en dreng, ik'? Det må være hårdt, men jeg har hørt, han fik sin PlayStation med i farten og fik en gavepakke med Cristiano Ronaldo i FIFA, så det har nok løftet humøret lidt, siger Øris med et smil.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Erstatning er klar

Af frygt for Emil Jakobsens testsvar havde Nikolaj Jakobsen været proaktiv og indkaldt Magnus Bramming til boblen i Kairo.

Samtidig skulle TTH-fløjen også fungere som en gardering for Magnus Landin, der har været plaget af coronavirus i det meste af december, hvorfor han ikke er på det fysiske niveau, som han var under VM-slutrunden i 2019.

Emil Jakobsen har spillet 6 landskampe og scoret 18 mål for Danmark.