VM håndbold

- Spillerbrev gjorde ingen forskel, siger Moustafa

Det var ikke protesterne fra flere af håndboldens største stjerner, der fik IHF til at droppe tilskuere, siger IHF-præsident.

VM i håndbold var blevet spillet uden tilskuere på lægterne, uanset om store stjerner som Mikkel Hansen og Sander Sagosen havde protesteret over udsigten til flere tusinde tilskuere eller ej.

Det fortæller IHF-præsident Hassan Moustafa i et interview med TV 2 SPORT.

Det er ellers blevet udlagt som en sejr for spillerne - blandt andet af den europæiske spillerforening EHPU - at IHF droppede planerne om at lukke 20 procent af de tilladte tilskuere i hver VM-arena ind til kampene bare få dage efter, at EHPU i en brev til IHF bad forbundet om at droppe planerne.

Et brev, som var underskrevet af en række europæiske landsholdsanførere - heriblandt Danmarks Niklas Landin og Bjarte Myrhol fra Norge - og sendt af foreningens præsident, danske Michael Sahl Hansen, der også er direktør i Håndbold Spiller Foreningen i Danmark.

Men allerede inden IHF modtog brevet, havde den politiske top i Egypten meddelt IHF, at tilskuere ikke ville kunne på tale.

- For at være ærlig. Premierministeren (i Egypten, red.) fortalte mig sin mening allerede fra begyndelsen. At vi skulle spille uden tilskuere. Vi talte om det, og så besluttede hele regeringen med alle ministrene, at vi skulle spille uden tilskuere, fortæller Hassan Moustafa.

Hvilken forskel gjorde brevet fra spillerne?

- Han (Michael Sahl Hansen, spillernes repræsentant, red.) sendte brevet, og jeg respekterer ham. Men det ændrede ikke.. vi ændrede ikke vores beslutning. Vi havde allerede besluttet det, så da det brev kom fra dem, var det let for os at træffe den beslutning.

Hvordan vil du beskrive dit og IHF’s forhold til de bedste spillere?

- Meget godt. Spørg din danske ven Michael Sahl Hansen. Han repræsenterer spillerne. Han var her på mit kontor. Vi havde en god diskussion, og vores vigtigste ressource er spillerne. Der er ingen sport uden spillerne. Derfor respekterer vi dem. Vi arbejder alle for at give dem de bedste forhold. Det er også derfor, vi har valgt at gennemføre denne turnering. Det er for spillernes og trænernes skyld. Det var vigtig for os at træffe den beslutning, selvom det bliver svært for os. Men vi er klar til den udfordring for spillernes, trænernes og alles skyld, siger IHF-præsidenten.

Ifølge Hassan Moustafa er det meget vigtigt for IHF at lytte til, hvad spillerne mener om alt fra tilskuere til antallet af kampe og turneringsstruktur.

- Vi skal lytte til alle i vores håndbold-familie. Specielt spillerne. For der er ingen sport uden spillerne. Spillerne er vores primære ressource. Vi skal holde dem i god stand, og vi skal passe på alle, der spiller håndbold, siger egypteren.

76-årige Hassan Moustafa har været præsident i det internationale håndboldforbund i 21 år. Han har endnu ikke meddelt, om han stiller op til genvalg, når hans nuværende præsidentperiode udløber senere på året.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele sendeplanen her.