VM håndbold

VM-nation trækker sig og rejser hjem

Kap Verde forlader VM, da nationen heller ikke kan stille hold til den sidste gruppekamp.

VM-debutanten Kap Verde rejser hjem uden at spille den sidste gruppekamp. Det oplyser det internationale håndboldforbund, IHF.

For anden gang under slutrunden kan Kap Verde ikke stille med de påkrævede ti spillere, og derfor taberdømmes holdet i tirsdagens kamp mod Uruguay.

- IHF har accepteret, at Kap Verde trækker sig. Sundhedsmæssigt sikrer det alle interessenter ved VM, skriver IHF, der også måtte taberdømme Kap Verde i den anden gruppekamp mod Tyskland.

Kap Verdes exit betyder, at Uruguay vinder tirsdagens opgør 10-0. Skrivebordssejren sender Uruguay videre til mellemrunden.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Elcio Fernandes, der var med i Kap Verdes første kamp. Han skriver, at spillerne endnu ikke har hørt noget om, at holdet taberdømmes i den sidste gruppekamp.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Hårdt ramt af coronavirus

Allerede inden VM-slutrunden testede adskillige spillere fra Kap Verde positiv for coronavirus.

Derfor kunne debutanterne kun stille med 11 spillere i deres første VM-kamp mod Ungarn. Her led holdet et hæderligt nederlag på 34-27. Efter det opgør testede yderligere to spillere positiv, og dermed er truppen nede på ni kampklare spillere. Det er én for lidt til at leve op til reglerne.

Kap Verde er blevet i Kairo indtil nu, fordi holdet havde to muligheder for at kunne stille op i den sidste kamp. Enten kunne de flyve nye spillere ind, eller også kunne de coronaramte spillere blive klar. Hvis man tester negativ to gange med 48 timers mellemrum, får man nemlig lov til at spille igen.

I alt har Kap Verde konstateret 13 coronatilfælde. Med det pludselige exit skriver Kap Verde sig ind på den kedelige liste, der må opgive at deltage ved VM.

Inden slutrunden meldte både USA og Tjekkiet fra på grund af et tocifret antal positive coronaprøver.