VM håndbold

Argentina nægtet at tage Maradona-trøje med til VM-kampe

De argentinske håndboldspillere hylder den afdøde fodboldlegende i VM-boblen i Egypten.

Det er egentlig hænderne, der er deres vigtigste værktøj. Men det er en person, der levede af sine færdigheder med fødderne, som optager spillerne i den argentinske landsholdslejr. Diego Armando Maradona. Fodboldlegenden, der døde i slutningen af november 2020.

Det fortæller Argentinas rutinerede playmaker Sebastián Simonet til TV 2 SPORT. Til Egypten har han sågar medbragt en fodboldtrøje med Maradonas navn på.

- Diego var vores idol, og min bror er opkaldt efter ham. For os var han en af de vigtigste personer i vores land. Vi mindes, elsker og synger sange om ham, lød det fra den 34-årige argentiner kort efter, de havde slået Bahrain med 24-21 søndag.

De argentinske spillere har dog ikke fået mulighed for at tage trøjen med ind til kampene, da de de egyptiske arrangører ikke har givet tilladelse til det.

Diego Simonet, bror til Sebastián Simonet, er den største stjerne på det argentinske VM-hold. Han var dog ikke at finde i truppen mod Bahrain, da han led et slag i Argentinas første kamp mod DR Congo, hvilket har holdt ham ude siden.

Argentina og Danmark brager sammen i sidste gruppekamp i det indledende puljespil tirsdag aften, og her lader det ikke til, at Danmark skal bøvle med den store stjerne, da TV 2 SPORT mandag erfarede, at han havde sprængt sin trommehinde efter slaget mod DR Congo.

- Argentina bliver med hans fravær en noget mindre størrelse. Han er deres altoverskyggende stjerne. Som vi også hørte deres landstræner sige søndag, er der et Argentina med og et Argentina uden Diego Simonet.

- Det er ikke uden grund, at han bliver kaldt håndboldens Maradona i Argentina. Han er umanerlig dygtig, fortalte TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

Diego Armando Maradona døde af et hjertestop i en alder af 60 år, og han anses som en af de bedste fodboldspillere gennem tiden. Han spillede for den argentinske storklub Boca Juniors, inden han blev hentet til Europa, hvor han nåede at repræsentere Barcelona og Napoli.

Argentinas præsident, Alberto Fernandez, erklærede tre dages landesorg som en markering af Maradonas bortgåen.

Dansk favoritværdighed

Danmark - som forsvarende verdensmestre - er naturligvis foran Argentina på det spillemæssige plan, hvis hidtil bedste resultater i VM sammenhæng er to 12. pladser i henholdsvis 2011 og 2015.

- Danmark er en af favoritterne ved dette VM. Men vi er klar til at tage kampen op. Jeg ved ikke, om vi kan slå dem. For seks år siden spillede vi en god kamp mod dem, og den kamp kan jeg sagtens huske. Vi ved, at vi ikke er favoritter, men vi kæmper alligevel, sagde Sebastián Simonet.

Argentineren henviser til Danmarks første kamp ved VM i Qatar i 2015, hvor drømmestarten udeblev for danskerne. Det, der skulle have været to sikre point, endte i stedet uafgjort: 24-24 mod et undertippet argentinsk mandskab.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.