VM håndbold

Dansk profil skadet til træning

Det er endnu uvist, hvor længe skaden gør ham ukampdygtig.

Forbavsede eksperter og fans har nu fået begrundelsen for, hvorfor Jacob Holm ikke er en del af det danske landshold til tirsdagens gruppefinale mod Argentina.

Forklaringen er, at den hurtige bagspiller er blevet skadet. Det fortæller assistenttræner Henrik Kronborg til TV 2 SPORT.

- Jacob var uheldig i går (mandag, red.) til træningen og fik en ankelskade. Så derfor er det ikke muligt for ham at spille i dag (tirsdag, red.).

Kronborg ”har svært ved at sige meget mere", tilføjer han.

Holms landsholdskollega Emil Nielsen forsøger efter bedste evne at give en status.

- Vi kunne godt se, at Jacob havde vrikket om til træning, og vi havde godt snakket med ham, og det ikke var sikkert, at han kunne spille. Det er synd for Jacob, og forhåbentlig bliver han hurtigt klar igen.

Hvad var status, sidst du snakkede med ham?

- Der havde han det okay og var ved godt mod. Vi synes, det er supersynd for ham. Forhåbentlig er han klar til mellemrunden, siger Emil Nielsen.

Lyn-analyse

Det er kedeligt. Han var kommet rigtig godt ind i turneringen og har nogle kvaliteter, som ville kunne gavne Danmark i en kamp som mod Argentina, som har stærke, rapfodede spillere. Så vi håber ikke, det er særlig alvorligt.

Jacob Holm har fået en fremragende start på VM og blev af Bent Nyegaard kåret til kampens bedste spiller i søndagens kamp mod DR Congo.

Uanset resultatet af Danmarks kamp mod Argentina venter Japan, Qatar og Kroatien i mellemrunden.