VM håndbold

'Det er til grin' - DHF-chef i hård kritik af arrangører

De egyptiske sundhedsmyndigheder og IHF er uenige om, hvornår Emil Jakobsen kan spille efter sin positive coronatest.

Hvornår kan Emil Jakobsen vende tilbage til den danske VM-lejr i Kairo?

Det internationale håndboldforbund IHF siger én ting, de egyptiske sundhedsmyndigheder noget andet, og det skaber stor frustration lige nu hos Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen.

- Det er fuldstændig håbløst. Det er til grin, at vi skal lave en udskiftning, hvor vi ikke kender de regler, der er i forhold til Emil. Det er rigtig ærgerligt, siger Mortensen Henriksen til TV 2 SPORT kort før mødet mod Argentina.

Her er Emil Jakobsen ikke med. Han sidder stadig i isolation og venter på svaret af en PCR-test, som han fik taget tirsdag middag.

Den 22-årige GOG-fløj blev også testet i lørdags, og den var negativ. Så hvis den anden PCR-test, som Emil Jakobsen forventes at få svar på onsdag formiddag, også er negativ, kan den danske venstrefløj ifølge IHF's coronaprotokol til VM igen træde ind i turneringen.

De egyptiske sundhedsmyndigheder mener imidlertid noget andet.

- De siger, at man - efter at have været ude af boblen - skal have 48 timers isolation med to negative PCR-tests. Spørgsmål et er så, hvordan man tolker det hotel, som Emil har boet på nu. IHF er enige med os i, at det hotel er en del af isolationen. Men det er vi muligvis ikke enige med de egyptiske sundhedsmyndigheder i, forklarer Morten Henriksen.

Emil Jakobsen blev for tre dage siden flyttet til et andet hotel i Kairo, som IHF bruger til de personer inde i VM-boblen, der har afleveret en positiv coronatest. Der sidder han foreløbig stadig, mens Morten Henriksen i kulisserne forsøger at overbevise de rigtige mennesker om, at Emil Jakobsen må vende tilbage til det danske hold, hvis onsdagens testsvar viser sig også at være negativt.

- Vi arbejder kraftigt med IHF på, at Emil kan komme med og måske allerede spille første kamp i mellemrunden, siger sportschefen.

Det vil være slutrundedebut, hvis Emil Jakobsen kommer på banen for Danmark under VM.