VM håndbold

Møllgaard klar til ny rolle: - Selvfølgelig kan jeg lave 10 redninger

Den alsidige Aalborg-spiller mener, at han kunne diske op med redninger, hvis han blev sat på mål.

Man bliver efterhånden ikke så overrasket, når Henrik Møllgaard pludselig optræder på venstre fløj.

Han har stået der før på både klub og landshold, og igen under VM i Egypten har det været tilfældet, fordi førstereserven Emil Jakobsen er testet positiv for coronavirus.

Faktisk har Møllgaard spillet alle positioner på en håndboldbane efterhånden. Men han mangler én. Og derfor har han et ønske til landstræner Nikolaj Jacobsen:

- Jeg kunne godt tænke mig at blive prøvet på mål, fordi jeg har en idé om, at det vil jeg også være god til.

Hvor mange bolde kunne du tage som målmand, tror du?

- 10 i hver kamp. Det kræver selvfølgelig, at jeg ikke bliver skiftet ud, men selvfølgelig kan jeg have 10 redninger, siger en vittig Møllgaard.

Værdiløs på stregen

Men selvom den rutinerede Aalborg-spiller endda har gjort sig på højre fløj, mener han alligevel, at der er én position, som han ikke dur til at spille.

- Jeg er ikke dygtig på stregen, siger han og uddyber:

- Nok har jeg prøvet det i Paris, men jeg har jo Torsten Laens tyngdepunkt. Så snart de skubber til mig, vælter jeg. Der er jeg simpelthen værdiløs, siger Møllgaard.

Til kampen mod Argentina tyder meget på, at Danmark igen råder over to fuldblodsfløje i venstre side, og det er trods alt også i Aalborg-spillerens interesse.

- Jeg er ikke bange for at spille derude. Men jeg tror, at vi alle sammen vil sætte pris på, at der står en rigtig fløj på den plads, lyder det.