VM håndbold

Nikolaj Jacobsen ændrer i VM-truppen

Magnus Bramming overtager Benjamin Jakobsens plads i Danmarks 20-mandstrup.

Fløjspilleren Magnus Bramming er indlemmet i den danske VM-trup, når Danmark møder Argentina i den sidste kamp ved det indledende gruppespil ved VM. Det sker på bekostning af stregspilleren Benjamin Jakobsen.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på Twitter.

TTH-fløjen ankom til Kairo mandag aften, og han bliver nu en del af den danske VM-trup bestående af 20 spillere.

Både Magnus Bramming og Emil Jakobsen opholder sig dog i skrivende stund i isolation. Begge to skal nemlig være i stand til at fremvise yderligere negative tests, inden de potentielt kan blive en del af 16-mandstruppen til kampen mod Argentina, som landstræner Nikolaj Jacobsen udvælger senere tirsdag.

Første udskiftning

Indskiftningen af Bramming er den første udskiftning, som Nikolaj Jacobsen foretager ved denne slutrunde.

Ifølge reglementet må en nation lave fem udskiftninger i den 20 mand store VM-trup undervejs. Udskiftningerne tæller ikke, hvis det er en coronaramt spiller, der skiftes ud.

Landstræneren har allerede slået fast, at han regner med at få Emil Jakobsen til rådighed. Men af frygt for det ikke sker, har han set sig nødsaget til at få Bramming fragtet til Egypten.

Den 30-årige fløj har scoret 30 mål i de 13 landskampe, han har spillet for Danmark. Det er hans anden slutrunde på to år.

Danmarks opdaterede VM-trup i Egypten

  • Målmænd: Niklas Landin, Emil Nielsen, Kevin Møller
  • Fløjspillere: Magnus Landin, Lasse Svan, Johan Hansen, Magnus Bramming (isolation), Emil Jakobsen (isolation)
  • Stregspillere: Anders Zachariassen, Simon Hald, Magnus Saugstrup
  • Bagspillere: Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen, Morten Olsen, Mads Mensah, Jacob Holm, Lasse Andersson, Nikolaj Øris, Mathias Gidsel, Nikolaj Læsø

Selvom Benjamin Jakobsen glider ud af truppen, befinder han sig stadig i Egypten, hvis Nikolaj Jacobsen beslutter sig for at indlemme ham igen. Derfor er der reelt tale om en trup bestående af 21 spillere, men Benjamin Jakobsen er altså ikke blandt de 20, som landstræneren kan vælge imellem, når han skal indlevere holdkortet bestående af 16 spillere inden en kamp.

Inden tirsdagens kamp står Argentina og Danmark noteret for to sejre, og nationerne spiller derfor om at få flest mulige point med over i mellemrunden. Få overblikket over alle scenarier i de sidste vitale gruppekampe her.