VM håndbold

Nikolaj Jacobsen tror ikke på dansk profil mod Qatar

Jacob Holm når efter al sandsynlighed ikke at blive sin skade kvit til kampen mod Qatar, og det ærgrer landstræneren.

Det danske landshold må se efter andre løsninger end rapfodede Jacob Holm, når de tager hul på VM-mellemrunden torsdag aften.

Bagspilleren, der blev ankelskadet under træning mandag, ser nemlig ikke ud til at blive klar til kampen mod Qatar. Det fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Jeg kan ikke sige, hvor lang tid det tager med Jacob, men kampen mod Qatar bliver meget vanskelig at nå, og det er lidt ærgerligt, siger landstræneren.

Han måtte også se bort fra Holm i tirsdagens kamp mod Argentina, som ellers skulle fungere som en form for generalprøve for den 25-årige esbjergenser.

- Noget af det forsvar, vi mødte mod Argentina, hvor de støder op, praktiserer Qatar også – bare med 15-20 kilo mere på kroppen. Det er lige før, at jeg tror, at det er et af turneringens fysisk stærkeste hold, vi skal møde på torsdag, siger landstræneren, der godt kunne se Holm gøre livet svært for Qatar-holdet:

- Jacob er vores joker, kan man sige. Jeg tror ikke, at Jacob er så sjov at få i hovedet efter et kvarters tid, hvor man hænger lidt og trækker efter vejret.

Hansen og Gidsel har sat sig på backpositionerne

Det bliver dog med al sandsynlighed ikke Holm, der skal finde hullerne i Qatars fysisk stærke forsvar.

Nikolaj Jacobsen så dog ting i angrebet, han godt kunne lide i tirsdagens storesejr på 31-20 over Argentina. Her fungerede trioen Mikkel Hansen, Mads Mensah og Mathias Gidsel godt.

- Jeg kommer til at skifte lidt med Morten (Olsen, red.) og Mads alt efter, hvilket forsvar vi stiller med, men ellers er det nok Mikkel og Mathias, der lige nu har sat sig på de to backpositioner, siger landstræneren.

Ud over Qatar skal Danmark møde Japan og Kroatien i mellemrunden.