Håndbold

Norsk stjerne i store smerter inden mellemrunden

Spilletiden har været knap for Bjarte Myrhol under slutrunden, da han oplever problemer med sin skulder. Nu frygter han for resten af turneringen.

Muskulaturen i skulderregionen er selvsagt vigtig for håndboldspillere, der lever af at kaste og gribe. Derfor er det ikke optimalt, hvis de døjer med smerter i den vitale kropsdel.

Det kan den norske stregspiller Bjarte Myrhol skrive under på. Han var så mærket af sin skulder, at han måtte overvære størstedelen af holdkammeraternes knusende sejr over Østrig mandag aften fra bænken.

Værre er, at han nok ikke bliver sine skavanker fri i resten af turneringen.

- Jeg har ondt i skulderen, og i dag (mandag, red.) var den virkelig gal. Så vi forsøgte at spare mig så meget som muligt. Jeg kan klare meget, men det er smerter, der nok ikke forsvinder i løbet af mesterskabet, sagde Bjarte Myrhol kort efter opgøret mod Østrig ifølge TV 2 Norge.

Som stregspiller er han fuldstændig afhængig af sin fysiske styrke og evne til at sende harpikskuglen i retning af nettet, når han modtager bolden foran målet.

Af den grund er den 39-årige Skjern-spiller særligt træt af, at han føler sig hæmmet i skudøjeblikkene. Så hæmmet, at han gerne skal undgå at kaste med sin venstre arm.

Har voldet ham problemer siden september

På grund af skaden spillede Myrhol sin første håndboldkamp siden 11. september, da Danmark og Norge kolliderede i den første af to forberedelseskampe forud for VM i starten af januar.

Den norske landsholdslæge, Thomas Torgalsen, oplyser, at man har arbejdet intensivt med Myrhols skulder, siden Norge mødte ind til samling i november.

- Han har ondt i skulderen, når han skyder på en bestemt måde. Specielt overhånden. Det er nok også årsagen til, at han ikke scorer så meget, som han plejer, fortæller lægen.

Landstræneren er dog mere optimistisk på Myrhols vegne end ham selv. Og han har ikke afskrevet ham en vigtig rolle i turneringens videre forløb.

- Jo længere vi kommer ind i mellemrunden, desto mere skal han nok blive brugt, forsikrer Christian Berge.

Myrhol blev udtaget til den norske trup, efter han ringede til landstræner Christain Berge og spurgte, om han ikke nok måtte komme med. Han har vundet to VM-sølvmedaljer med Norge, spillet 247 kampe og scoret 771 mål.

Med sejren over Østrig tager Norge to point med over i mellemrunden.