VM håndbold

Otte femtaller - men maestroen er kampens spiller

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til de danske spillere efter sejren på 31-20 over Argentina.

Efter kampene mod Bahrain og DR Congo var det tydeligt, at landsholdet lige skulle i gang.

De første otte minutter var der forsvarsmæssigt ikke den autoritet, der skulle til. Der var ikke den fart i spillet, og det betød, at det tog lidt tid at komme i gang.

Herefter begyndte der at komme mere gang i det. Det har noget at gøre med, at argentinerne var fantastisk indstillede og havde en fantastisk fight, og der skulle Danmark en kry op for at ramme tingene.

Men da de ramte den, viste forsvaret virkelig autoritet og klasse omkring Møllgaard. Jeg kan ikke fremhæve det danske forsvars kvaliteter nok gange.

Landsholdet viste, at de kan omstille sig mentalt på at møde en modstander, der vil slås og være aggressiv. De viste god indstilling, koncentration og supergod håndbold.

Karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målvogter

  Det blev aldrig Niklas Landins kamp. Han kunne godt have været skiftet ud i pausen. Et par gode redninger på fløjafslutninger, men ellers var det lige ved og næsten.

  Han leverede dog en vidunderlig assist, hvor han siddende i feltet spillede Bramming fri.

  2
 • Kevin Møller

  Målvogter

  Han kom ind og spillede omkring 10 minutter. Det er meget kort tid at bedømme på, men han endte med 4 redninger på 8 forsøg. Han var god, skarp og fik desværre et skud i hovedet. Vigtigst af alt fik han vist Nikolaj Jacobsen, at han er brugbar.

  4
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Han er på vej tilbage til fuld styrke efter coronavirus. Han spillede en fin første halvleg og scorede to mål på to forsøg. Jeg bemærker, at han bliver mere og mere sikker i sine afslutninger.

  4
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  Han viste god energi, han fremprovokerede et par angrebsfejl, og han udnyttede sin eneste scoringschance i kampen.

  4
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Han smed bolden direkte i hænderne på en argentiner, og det så ikke alt for heldigt ud. Ellers spillede han en fin kamp og scorede på sin ene mulighed.

  3
 • Magnus Bramming

  Fløjspiller

  Honnør! Han lavede fem mål på seks forsøg, og det brændte forsøg skyldtes en aflevering, der sendte ham i en presset situation. Han havde en enkelt angrebsfejl, og så var han lidt for venlig en enkelt gang på forsvarsdelen. Det er virkelig flot kommet ind efter lige at være landet i Cairo. Respekt.

  5
 • Anders Zachariassen

  Stregspiller

  Spillede ikke nok.

  UB
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Når han arbejdede bedst, var det OK. Men han var lidt på glatis i starten af kampen, hvor han løb lidt for meget rundt. Det var godt, at han havde Møllgaard ved sin side. Han fylder godt, men i perioder blev han for passiv, og så havde han svært ved at finde målet.

  3
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  En rigtig fin landskamp. Sammen med Møllgaard læste han spillet godt i forsvaret, og han er god i paradespillet. Et rigtig godt andetvalg efter Simon Hald. Han var sikker i angrebet med tre scoringer på tre forsøg.

  5
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller / Kampens spiller

  Hvad enten de spillede syv-mod-seks eller seks-mod-seks, så det danske forsvar godt ud. Han var en afgørende figur og læste spillet rigtig godt. Han havde også fat i en lille håndfuld indspil. 

  Konstellationen med Lasse Andersson på højre back, Mads Mensah på venstre back og Saugstrup inde ved sig fungerede virkelig, virkelig godt. Det imponerer mig, at Møllgaard kunne spille på det niveau.

  Han var virkelig en suveræn leder i forsvaret i dag. 'Maestro Møllgaard' var i den grad mødt op i dag.

  5
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Mikkel Hansen skulle lige i gang efter at være kommet lidt nonchalant og sjusket fra start. Det gav et par tekniske fejl, og det lignede ham ikke helt.

  Herefter kom han op i tempo og havde god fart. Med Gidsel og Mads Mensah omkring sig blev der spillet rigtig god og hurtig håndbold. Han tog overtalsspillet i egen hånd.

  De sidste ti minutter bemærkede jeg, at han dækkede rigtig godt og koncentreret på venstre back.

  5
 • Morten Olsen

  Bagspiller

  Han var en langsom starter og fik ikke sat tempo nok i spillet, men det kom også i gang efter en ti minutters tid i takt med, at han selv blev farlig. En af hans spidskompetencer er at sætte fart i spillet med sin bevægelse og afleveringsteknik, men det var kun til sidst, inden han blev skiftet ud, at han levede op til det. Og så havde han også en god hammer, som endte i en scoring.

  3
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Han kom med fart, med kombinationsiver, og han dækkede rigtig godt op på venstre back. Der var lidt af det gamle drev over ham, og der var rigtig god kraft i afslutningerne. Rigtig god i krydsspillet og kombinationsspillet.

  5
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Han dækkede højrebacken i anden halvleg, og det gjorde han virkelig godt. Han var bevægelig, dynamisk, dækkede et stort område. Han manglede lige at finde sit skud på kontraspillet. Han havde også en rigtig god assist til Simon Hald.

  5
 • Nikolaj Øris

  Bagspiller

  Han så ikke banen.

  UB
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  Han blev tørret på højrebacken et par gange, og sådan er det.

  Vi ved, at han har farten i kontraspillet, og det viste han igen i dag. Sammen med Mads Mensah og Mikkel var det en nydelse at se det etablerede angrebsspil. Temposkift og samarbejde af høj klasse. Han havde også et par vidunderlige assists, som var med til at give spillet en ekstra dimension.

  5
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Det tog lige hans spillere omkring otte minutter at finde ud af, at kampen var i gang. Herfra gik det rigtig godt.

  Hans forsvar var velkomponeret, og han har fået den fart i kontra- og angrebsspillet, han gerne vil have. Når Mikkel Hansen har Gidsel og Mensah med, er Danmark svær at spille imod.

  Hans landshold viste, at de godt kan koncentrere sig mod et hold af en anden karakter og med lidt mere fysik.

  Jeg tror, at Nikolaj Jacobsen for det meste har været tilfreds med det, han så i dag.

  5