VM håndbold

Svensk holdlæge testet positiv for coronavirus

Den svenske læge har været i isolation, siden han ved middagstid tirsdag forlod hotellet.

Dagen efter Sveriges vitale sejr over VM-værterne fra Egypten er der dårligt nyt fra den svenske landsholdslejr.

Holdlægen Daniel Jerrhag er blevet testet positiv for coronavirus og har forladt holdets hotel ved frokosttid tirsdag, oplyser det svenske håndboldforbund i en pressemeddelelse.

Lægen mener dog ikke, at der er grund til panik.

- Jeg har slet ingen bekymringer for hverken min egen eller holdets del, da jeg har haft covid-19 før. Det, der har resulteret i en positiv prøve nu, er intet andet end døde virusrester, og jeg har det helt fint, siger Daniel Jerrhag til det svenske håndboldforbund.

Nu skal han følge Det internationale håndboldforbunds medicinske protokol og kan dermed først vende tilbage til holdet, når han har afleveret to negative test.

Coronavirus skabte kaos før VM for Sverige

Det er ikke første gang, at holdet har stiftet bekendtskab med virussen.

Inden slutrunden blev hele holdet sendt i isolation efter en positiv coronaprøve hos en af spillerne.

Det skabte kaoslignende tilstande og betød, at optakten ikke bød på megen holdtræning. De endte med at flyve til Cairo uden to af deres spillere – blandt andre stjernen Albin Lagergren.

Siden har de dog kunnet glæde sig over negative coronaprøver og tre sejre i lige så mange kampe.

At døde virusrester fører til en positiv coronaprøve, er ikke nyt. Heller ikke ved VM. I den danske lejr blev fløjspiller Emil Jakobsen testet positiv, og han har – ligesom landsholdslægen – også tidligere været smittet med virussen.