VM håndbold

Danske målmænd føler afmagt - får lyst til at slå igen

Den medicinske stab skal holde et vågent øje med Kevin Møller de næste par dage, efter at han tog fra med hovedet på et hårdt argentinsk skud.

Han havde ikke været på banen i lang tid, før han lå med ansigtet i gulvet.

Et længere argentinsk angrebsspil fik en smertefuld slutning for den danske målmand Kevin Møller, der modigt gjorde sig bred for at afværge kuglen, da der manglede omtrent ti minutter af kampen mellem Danmark og Argentina. Der gik heldigvis ikke mange sekunder, før Barcelona-spilleren var på benene igen. Dog i en noget mere groggy udgave.

- Jeg har det fint nu. Det gjorde selvfølgelig ondt, og det var et kæmpe chok, lige da det skete. Men efterfølgende tog jeg det bare lidt, som det kom. Det hører med til at være målmand.

- Man kan jo heller ikke slå igen, selvom man har lyst til det, sagde keeperen til TV 2 SPORT umiddelbart efter opgøret, som Danmark vandt med 31-20.

Den danske målmand var hurtigt på benene igen. Video: TV 2 SPORT

Ganske kort efter situationen var Argentinas Gaston Alberto Mouriño da også henne og beklage, og selvom irritationen havde ophobet sig hos Kevin Møller, accepterede han undskyldningen, selvom skuddet blev sendt afsted efter dommerens fløjt.

Man får en eller anden form for afmagt indeni sig

Niklas Landin, dansk landsholdsmålmand

Landin forstår godt sin kollega

Danmarks klare førstevalg på keeperpositionen - Niklas Landin - stod størstedelen af kampen mod landet fra Sydamerika. Da han blev erstattet af Kevin Møller, overværede han skuddet mod hovedet fra den bænk, han lige havde sat sig på.

Landin har selv rig erfaring med at få bolde klasket i hovedet, for det er, som han udtrykker det, "en del af gamet". Derfor har han ikke problemer med at sætte sig i Møllers sted.

- Jeg kan godt genkende følelsen. Bortset fra jeg nok aldrig har været tæt på at slå. Når det så er sagt, så får man en eller anden form for afmagt indeni sig. For man kan ikke rigtig gøre noget.

- Og når det så sker på den måde, som det sker i går, så kan man godt blive ekstra irriteret, fordi alle kan høre, at der bliver fløjtet, inden skuddet bliver sendt afsted. Så er det først rigtig dumt, lød det fra Niklas Landin på onsdagens pressemøde.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Efter kampen gav Kevin Møller også en status på sin egen fysiske tilstand. Han skal nu monitoreres lidt ekstra, som er en standardprocedure, når atleter oplever slag mod hovedet.

- Jeg skal være opmærksom på hovedpine, koncentrationsbesvær og nogle andre ting. For det er jo noget, der kan ske fra det ene tidspunkt til det andet. Men oftest går det rigtig godt, sagde han.

Niklas Landin, Kevin Møller og resten af det danske landshold skal allerede spille deres første kamp i mellemrunden torsdag aften, hvor Qatar venter.