VM håndbold

Irriteret Jacobsen brugte en hel nat på nytteløs forberedelse

Det danske landshold gik ind til kampen mod Argentina med et andet udgangspunkt, end hvad tilfældet var, da opgøret blev skudt i gang.

Mens alle andre sover, er han lysvågen.

Natten til tirsdag bruger han i sit taktiske værksted, hvor det argentinske håndboldmandskab bliver dissekeret og analyseret. En sejr vil betyde fire point i banken i mellemrunden, og på papiret er Argentina den hidtil stærkeste duellant, som Danmark skal op imod ved det dette verdensmesterskab.

Der er grund til forberedelse for Nikolaj Jacobsen.

Det var som om, vi havde lidt for meget harpiks på fingrene

Nikolaj Jacobsen, dansk landstræner

Omtrent 20 timer efter stod Danmark tilbage med en klokkeklar sejr over de panamerikanske mestre. 31-20 endte det hele. Selvom Nikolaj Jacobsen var glad for indsatsen, var han alligevel plaget af, at det danske hold havde forberedt sig på noget helt andet, end hvad der mødte dem.

- Jeg er tilfreds. Men i forhold til kampens start så blev det lidt hektisk. Jeg blev egentlig lidt irriteret, fordi jeg brugte hele natten på at forberede mig på Argentinas profiler, der slet ikke spillede.

- Så det blev hakkende, fordi vi spillede mod spillere, vi ikke rigtig havde set igennem på video. Det var, som om vi havde lidt for meget harpiks på fingrene og ikke fik sluppet bolden hurtigt nok, fortalte landstræneren til TV 2 SPORT efter opgøret.

Argentinske stjerner udeblev

Nikolaj Jacobsen henviser til Argentinas to profiler, der begge sad ude af opgøret. I løbet af tirsdagen stod det for alvor klart, at den sydamerikanske nation måtte undvære Diego Simonet, der er landets største håndboldstjerne. Kort inden kampstart kom det dog ligeledes frem, at hans bror - Sebastián Simonet - heller ikke var med.

Umiddelbart skulle man tænke, at det var en enorm fordel, som Danmark havde fået serveret. Men Magnus Saugstrup, der spillede en god kamp på den danske streg, gav sin landstræner medhold i, at det resulterede i en sløv start.

- Vi havde jo egentlig forberedt os på alt muligt andet. Blandt andet de to Simonet-brødre. Nu var den tredje så stadig med. Men dem, vi forventede, fik flest minutter, var slet ikke med, sagde den kommende SC Magdeburg-spiller.

Magnus Saugstrup har indtil videre lavet otte mål i turneringen.

Når det så er sagt, var både Nicolaj Jacobsen, Magnus Sagstrup og en håndfuld andre danske spillere selvsagt glad for sejren, der aldrig var i fare efterhånden, som kampen skred frem.

Danmark tager fire point med over i mellemrunden, hvor Qatar, Kroatien og Japan venter.

Vinder Danmark deres to første kampe, er der intet scenarie, der kan frarøve dem en plads i en VM-kvartfinale.

Danmarks program i mellemrunden:

  • 21. januar: Danmark - Qatar klokken 20.30
  • 23. januar: Danmark - Japan klokken 20.30
  • 25. januar: Danmark - Kroatien klokken 20.30