VM håndbold

Isoleret VM-profils test var svag positiv

Emil Jakobsen har tidligere været smittet med coronavirus og blev testet positiv i sidste uge.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her

En lang og sej kamp for at få GOG-fløjspilleren Emil Jakobsen i kamp kan snart nå en ende.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) meddeler på Twitter, at samtlige spillere og ledere, der er med i den danske VM-boble i Egypten, er testet negativ for coronavirus.

Det samme gælder endnu ikke Emil Jakobsen.

Negativ test giver grønt lys

DHF skriver, at hans test var 'svag positiv', hvorfor han er blevet testet endnu en gang.

- Det handler om den værdi, der skal til i forhold til egyptiske standarder for at teste negativ, og det ligger Emil meget, meget tæt på. Det er meget lidt, der skal til for, at han kommer over på en negativ test, siger sportschef i DHF, Morten Henriksen, til TV 2 SPORT.

Og viser den nye test sig at være negativ, får Emil Jakobsen langt om længe lov til at forlade sin isolation på et andet hotel i Kairo og støde til den danske VM-trup.

Samtidig vil han være spilleberettiget og kan derfor træde ind i truppen til torsdagens første mellemrundekamp mod Qatar. DHF forventer senest at få svar torsdag formiddag.

- Hele forløbet indikerer klart, at det skyldes hans tidligere infektion. Emil har også fået lavet blodprøver og undersøgelser af hjerte, bryst og lunger, og alt indikerer, at han ingen infektion har i kroppen. Derfor er de egyptiske myndigheder også med på, at det er nok til at frigive ham, siger Morten Henriksen.

Hård kritik fra DHF

Forløbet omkring Emil Jakobsens positive coronatest kort efter ankomsten til Egypten har udviklet sig til noget af en misere.

DHF har nemlig ikke været klar over, hvordan reglerne reelt var, selvom de har været enige med det internationale håndboldforbund (IHF), og derfor udtalte Morten Henriksen tirsdag hård kritik.

Emil Jakobsen blev - ligesom flere holdkammerater i GOG - smittet med coronavirus tilbage i november, og derfor antog DHF, at der var tale om rester fra sygdomsforløbet, da han blev testet positiv i Kairo.

Lørdag viste testsvaret sig da også at være negativt, og DHF og IHF mente derfor, at et negativt svar fra tirsdagens PCR-test ville betyde, at Emil Jakobsen kunne træde ind i VM-boblen og den danske trup.

De egyptiske myndigheder var bare ikke helt enige i de regler og fortolkningen af dem.

- Det er et hårdt og langt forløb, men også svært, fordi der er regler hernede, som de egyptiske myndigheder følger. Der er også nogle regler hjemme i Danmark, som vi følger. Det er lidt komplekst. Det, der har været ærgerligt for os, er, at vi ikke har fået klarhed hele vejen igennem. Der har ikke været nogen fast procedure, siger Morten Henriksen.

Uvisheden tvang landstræner Nikolaj Jacobsen til at foretage sin første udskiftning i 20-mandstruppen, hvor Benjamin Jakobsen måtte vige pladsen til fordel for den indkaldte fløjspiller Magnus Bramming.

Nu kan Bramming altså ende med at måtte vige pladsen allerede torsdag, hvor Danmark klokken 20.30 møder Qatar i den første kamp i mellemrunden.

Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.