VM håndbold

Jacobsen beholder skadet profil i truppen

Danmarks landstræner vil ikke skifte Jacob Holm ud af den danske VM-trup, selvom profilen lige nu er ude med en skade.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Danmarks nummer 32 kom ikke i kamp mod Argentina tirsdag aften.

Og selvom Jacob Holm også forventes at sidde over i den første kamp i mellerunden mod Qatar på grund af den ankelskade, som bagspilleren pådrog sig ved mandagens træning, så er det lige nu ikke en del af landstrænerens planer at skifte den 25-årige bagspiller ud af Danmarks VM-trup.

- Jeg overvejer ikke at skifte Jacob ud. Skaden er ikke mere alvorlig end det. Det kan godt være, det tager en eller to kampe, men så er jeg også sikker på, at han er tilbage, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

I stedet sætter landstræneren sin lid til det danske sundhedsteam, der er med ved slutrunden i Qatar, som består af en læge og en fysioterapeut. Og ikke mindst en scanner, der betyder, at de danske spillere ikke behøver at bevæge sig ud af den stramme VM-boble for at blive scannet i forbindelse med en skade.

- Vi har selv en scanner med. Vi har et ekstremt dygtigt sundhedsteam med både Morten Storgaard (læge, red.) og Anja Greve (fysioterapeut, red.), som er meget, meget velkvalificerede. Jeg ved, at de arbejder nærmest 24 timer i døgnet for at få Jacob klar, så der er jeg helt tryg. Vi har nogle af de dygtigste i faget med, så det gør mig helt tryg, siger Nikolaj Jacobsen.

Offensive panderynker mod Qatar

Fraværet af Jacob Holm betyder, at Danmark skal finde nye løsninger i angrebsspillet. Særligt mod Qatar i den første kamp i mellemrunden ville Holm have haft en stor rolle ifølge Nikolaj Jacobsen.

Men den rolle skal andre nu udfylde.

Hvem skal så bringe farten mod Qatar?

- Så skal Mads Mensah og Morten Olsen og Mathias Gidsel ind med fart. Jeg synes da, vi har typerne. Men det er klart, at lige præcis mod Qatars forsvar, der gerne vil ligge og løse sig og har en stor fysik, der havde det været rart at have Jacob til at komme ind og udfordre dem på fødderne, siger Nikolaj Jacobsen, der også har et bud på afløseren, hvis Jacob Holm ikke skulle blive klar så hurtigt som forventet:

- Så har vi jo stadigvæk Nikolaj Læsø gående, som vi eventuelt kan kalde ind, hvis det skulle tage længere tid.

Jacob Holm havde ellers fået en fremragende start på VM og blev af Bent Nyegaard kåret til kampens bedste spiller i søndagens kamp mod DR Congo.

I mellemrunden skal Danmark møde Qatar, Japan og Kroatien.