VM håndbold

Kroatien skifter stjerne ind

EM 2020's bedste playmaker slutter sig til det kroatiske VM-hold forud for mellemrunden ved VM i Egypten.

En hovedfigur i Kroatiens EM-sølv sidste år er på vej til Egypten.

Kroaterne har nemlig skiftet den 32-årige playmaker Igor Karačić ind i truppen til fordel for Janko Kevic. Det meddeler forbundet på Twitter.

En lyskeskade holdt ham ellers ude af turneringen, men nu har Vive Kielce-spilleren fået grønt lys til mellemrundekampene mod Argentina, Bahrain og Danmark.

- Det betyder rigtig meget for Kroatien, hvis han ellers er fysisk klar til at spille efter sin skade. Det er ubehageligt for enhver nation at møde ham. Han er en fantastisk spiller og kan utroligt mange ting. Han var en afgørende figur ved EM sidste år, og sammen med Cindric og Duvnjak er Karačić en af de helt store profiler hos kroaterne, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jacobsen

Inden VM gik i gang, havde Karačić indgået en aftale med sin polske klub om, at hans lyskeoperation blev udskudt, fordi han håbede på at kunne slutte sig til landsholdet i Egypten.

Karačić blev valgt til turneringens bedste playmaker ved EM sidste år. Han har spillet for det kroatiske landshold siden 2013.

Cindric også på vej?

Der er gang i svingdøren i den kroatiske VM-boble.

Lørdag rejste stjernen Luka Cindric hjem, da det kroatiske forbund dømte ham ude af turneringen. Onsdag har Barcelona-spilleren selv lukket op for muligheden for at vende tilbage i turneringen senere, hvis hans muskelskade tillader det.

Kroatien møder Bahrain på torsdag i landenes første mellemrundekamp.