VM håndbold

Fransk træner er utilfreds trods suveræn stime

De mangedobbelte verdensmestre har vundet rub og stub, men den nye landstræner er utilfreds med spillet.

Kigger man på stillingen i mellemrundens gruppe 3, er det svært at finde noget at klage over.

Frankrig har maksimumpoint og et forspring på to point til Portugal og Norge. Isoleret set er alt præcis, som det skal være for de seksdobbelte verdensmestre.

Dykker man derimod ned i Frankrigs to seneste sejre ved VM, er der grund til bekymrede miner.

Først blev Schweiz slået med en enkelt scoring, og onsdag aften måtte Frankrig igen slide hårdt som storfavorit i kampen mod Algeriet.

- Kampen skal helt sikkert ses igennem. Vi har syndet på mange fronter - i mangel på kontrol, aggressivitet i de defensive dueller og mod modstandernes målmand, siger landstræner Guillaume Gille ifølge Le Figaro til BeIn Sport.

- Jeg er skuffet over vores kollektive indsats og står med en følelse af, at vi ikke har bygget på de positive momenter. Der var øjeblikke, men i defensiven var der mistede bolde og fejl, som kostede os dyrt.

Gille er kommet til som landstræner efter fyringen af Didier Dinart, der blev smidt på porten efter fiaskoen ved EM sidste år.

Franskmændene er samtidig uden den skadede stjernespiller Nikola Karabatic.

Alligevel vandt Frankrig åbningskampen med fire mål over Norge og fulgte den præstation op med en sikker sejr over Østrig.

Mod Algeriet endte det da også med en tremålssejr efter en mareridtsstart, hvor Algeriet kom foran 5-1 og 9-5.

- Vi er nødt til at løfte vores niveau. Vi kan ikke blive ved med at leve på kanten, for på et tidspunkt bliver vi straffet, siger Montpellier-spilleren Valentin Porte.

- Vi fik en rigtig dårlig start på kampen, og det sætter scenen for resten af kampen. Mod Norge startede vi rigtig godt, men siden er vi startet mindre godt.

Frankrig møder i næste runde Island, men selv en sejr er ikke nødvendigvis nok til at sikre en plads i kvartfinaler før sidste gruppekamp mod Portugal.