VM håndbold

Hvad skal man sige... Det er magisk

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til de danske spillere efter sejren på 32-23 over Qatar.

Det var en overbevisende dansk præstation - igen. Og denne gang mod et langsomt og lidt primitivt spillende Qatar-mandskab, der så til gengæld havde et par vanvittige individualister i specielt Frankis Marzo med en ekstraordinær skudkvalitet.

Men da først det danske landshold fik en tomålsføring, blev der aldrig tvivl om udfaldet. I minutterne fra 15 til 40 vandt Danmark med 17-9, hvor de reelt satte alting på plads. Også selvom de - foran 25-15 - havde en periode med rigtig mange fejl. Fem tekniske fejl i løbet af meget kort tid rystede det hele lidt, men så kom syv mod seks-spillet også på banen.

Det sad lige i skabet. Alting fungerede. Og så stod Mikkel Hansen køligt og styrede spillet, mens han også hamrede bolden ind hist og her.

I det danske mål var det også værd at lægge mærke til Niklas Landin. Selvom han "kun" stod med 25 i redningsprocent, så stod han virkelig godt i den periode af kampen, hvor det hele skulle afgøres. Så faldt han lidt ned til sidst, og det lever jeg med. Da der var noget på spil, stod han for alvor godt.

Og så var Mathias Gidsel på pletten igen. Alle taler om ham, og igen er han umulig at komme uden om. Derfor bliver han også min "kampens spiller" på baggrund af sine seks mål og seks assists. Der var et par tekniske fejl og lidt haltende forsvarsspil i perioder, men det er helt vildt, hvad han præsterer igen og igen.

Alt i alt en meget overbevisende indsats med små udfald.

Karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målvogter

  Han sluttede kampen på 25 procent i målet. Specielt de seks redninger i første halvleg var med til at skabe 17-12-føringen ved pausen. Det var nogle rigtig gode redninger. Det var en svær kamp at stå, fordi Marzo skød så godt, at man nærmest risikerede at blive ked af det undervejs. Landin var tilbage på et godt niveau, og på sådan en dag var der ikke nogen, der kunne stoppe Marzo.

  4
 • Kevin Møller

  Målvogter

  Han fik de sidste 13 minutter og landede på 38 i redningsprocent. Men det var en kort periode, han stod, og han stod lidt i samme situation som Niklas i forhold til Marzo, hvor boldene blev ved med at flyve ind.

  4
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Lillebror Landin fik spilletiden i anden halvleg på venstrefløj, og jeg glæder mig over to ting. Dels at han fungerede godt forsvarsmæssigt, men også at han udnyttede hver eneste mulighed, han fik i syv mod seks-spillet. Han gik på det hele, tog tæskene, brændte en chance, scorede på en og fik et straffekast. Jeg kan godt lide, at når udspillet kommer, så tøver han ikke. Selvtilliden er der til at gå ind og gøre det færdigt.

  4
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  Han scorede fire mål på seks forsøg. Han tillod sig at brænde to skud fra temmelig pæne vinkler, når man er på Lasse Svan-niveau. Mere er der ikke at sige.

  3
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Karakteren kan virke lidt uretfærdig. Han kom ind og spillede de sidste 17 minutter og lavede nul mål på ét forsøg. Han manglede også en enkelt opbakning forsvarsmæssigt, hvor han skulle have gjort lidt mere.

  2
 • Magnus Bramming

  Fløjspiller

  4-tallet får han for fire mål på fem forsøg. Han gjorde det rigtig godt, og så var der lige et par gange i forsvaret, hvor han trak sig lige lovligt voldsomt i stedet for at være mere kontant i sin opbakning.

  4
 • Anders Zachariassen

  Stregspiller
  UB
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Det var en rigtig god landskamp. Han lavede fem på seks. Han er virkelig ved at komme i gang, og han er dygtig på afslutningerne. Så var han lidt udfordret, når han stod med lidt for stor afstand til Henrik Møllgaard og Mathias Gidsel. Der blev han sat et par gange, og det kostede det danske forsvar et par udvisninger. De store rum var han ikke bevægelig nok til. Det så mere stabilt ud, da Lasse Andersson kom ind og dækkede back i anden halvleg.

  4
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Lavede én på to. Han har fået en dårlig vane med at brænde en stor chance ind i mellem, hvor han er helt fri, og så kan han modsat score på de mest mærkelige forsøg, hvor han er vildt presset. Han fik bevæget sig godt sammen med Henrik Møllgaard, og det gik også okay forsvarsmæssigt og med skygningen af Marzo.

  4
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Han havde en stor opgave i forsvaret. Han skulle finde noget sammenhængskraft med Simon Hald i forhold til den djævelske skytte Marzo. I starten blev det for passivt, men som det formede sig, så fik han også stoppet meget. Det var et primitivt Qatar-hold, og de kom meget ind i midtersektionen hele tiden, hvilket danskerne løste godt i det store hele. Det gjorde det ikke lettere, at Marzo også var snu nok til at give den fuld gas, når der var tremeterkast, og forsvaret stod tilbage. Alt i alt en stor arbejdsopgave for Møllgaard, som han slap fint ud af.

  4
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Det er meget sjældent for Mikkel Hansen, at han tager så mange mærkelige beslutninger. Jeg kan ikke huske en landskamp, hvor han har lavet fem tekniske fejl. Men så lavede han så meget andet godt. Han lavede otte mål på ni forsøg og tre fremragende assists. Generelt spillede han koncentreret og med tempo, og så lavede han så af uforklarlige årsager et par relativt store fejl i forhold til hans niveau. Men hans betydning og sammenspil med Gidsel udvikler sig kamp for kamp. Bestemt en mere end godkendt landskamp.

  5
 • Morten Olsen

  Bagspiller
  UB
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Han startede som lyn og torden. Det var med fuld damp på alle kedler, hvor han også klappede en bold ind fra højre back med en halv underhånd, og så havde han en god assist. Så blev han sidenhen en lille smule passiv. Forsvarsmæssigt agerede han også fint. Men det var, som om hans lovende start lovede en lidt stor kamp, og Mensah så faldt lidt ud. Men han var med til at etablere, at Hansen og Gidsel kunne kombinere så godt, som de gjorde, og det gode ved det var, at Qatar aldrig fik lavet de spilstop, som de jagtede.

  4
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Han kommer til at spille flere og flere minutter på højre back. Der bliver han et aktiv med hans kæmpe fysik. Han var med i en periode i anden halvleg, hvor det virkelig så godt ud. Så er han også en habil kontraspiller, og det beviste han også med et godt oplæg til en kontra.

  4
 • Nikolaj Øris

  Bagspiller

  Han så ikke banen.

  UB
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller / Kampens spiller

  Hvad skal man sige… Lad os starte med det eneste ”negative” at notere sig – han hev lidt efter vejret en gang eller to i forsvarsdelen, og så lavede han også et par tekniske fejl i anden halvleg, hvor han mistede bolden. Så 6-tallet finder jeg ikke frem. Men…

  Gidsel lavede seks assists, og han var virkelig et omdrejningspunkt, hvilket sikrede, at Qatar ikke kunne lave deres spilstop, fordi han hele tiden kom rundt om forsvaret, og han havde fart i fødderne og bolden. Desto mere han spiller med Hansen og Mensah, desto bedre bliver det spil, hvor de holder bolden i gang.

  Ikke alene er han dødfarlig, når han går selv. Han trak også straffekast, og så ser han spillet ekstremt godt. Han fik spillet bolden i alle de zoner, hvor der var allermest brug for det. Det er ufatteligt på det her niveau i en kamp med så meget fysik, at det lykkes ham at holde bolden i gang. Det er magisk. Kom man ind fra gaden og så det, ville man tro, han var bundrutineret, men han har spillet syv(!) landskampe. Det er X Factor, så det batter.

  5
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Landstræneren spillede lidt mere smalt, men det blev en nimålssejr. Landsholdet var godt indstillet, og alle vidste, at Marzo ville være en udfordring, men han fik stille og roligt rettet tingene til. Frem for alt lykkedes det ham i den største del af kampen at få sat angrebsspillet sammen, og så var det pivhamrende effektivt, hvor de lå over 80 i scoringsprocent, indtil de ramte den dårlige periode. Men der gik Nikolaj Jacobsen så over i syv mod seks-spillet, hvilket var det fuldstændig rigtige at gøre, efter Danmark havde lavet et par tekniske fejl, og de kun var foran med fem. Det var dejligt at få konstateret, at det, som landsholdet har trænet, fungerer. Det var en fin landskamp, når man ser på kvaliteten af modstanderen, som lige havde fået et nyk op.

  5