VM håndbold

Islands assistent vækker harme: - Jeg havde fyret ham

Assistent- og målmandstræner Tomas Svensson har beklaget udtalelser om, hvorfor stjernespilleren Aron Pálmarsson ikke kom med til VM.

Det islandske håndboldlandshold led det ubetinget største knæk op til VM-slutrunden, da FC Barcelona-stjernen Aron Pálmarsson måtte melde afbud.

En knæskade umuliggjorde hans deltagelse, skrev det islandske håndboldforbund (HSÍ), efter deres læger havde undersøgt ham.

Men den forklaring gik Islands assistenttræner, Tomas Svensson, imod i et interview med det svenske landsholds gameday-app.

Her udtalte Svensson, at Islands læger ikke havde fået lov til selv at undersøge Barcelona-spilleren, ligesom han koblede beslutningen til kontraktforhandlinger i klubben, fordi Island alligevel ikke kunne vinde VM.

Islands håndboldforbund dementerede historien, ligesom Svensson undskyldte og kaldte det en misforståelse.

Men det er ikke nok, mener Logi Geirsson, der i en lang årrække spillede på det islandske landshold.

- Jeg havde fyret ham, hvis jeg var træner for holdet. Han møder op i et interview og anklager Aron, HSÍ og Brynjólf (Jónsson, landsholdslæge, red.) for, at der foregår noget lusket, siger Geirsson til Vísir.

- Han taler om sandsynligheden for, at Aron ikke er med, fordi vi ikke har en chance for at vinde og en mulig kontrakt med Barcelona. Det er bare noget rod.

Kort før VM-slutrunden var Pálmarsson med til at spille FC Barcelona i Champions League-finalen, hvor det blev til nederlag til tyske Kiel.

Uden stjernespilleren har Island spillede sig videre til mellemrunden med to sejre i tre kampe.

I første mellemrundenkamp blev det dog til et snævert nederlag på 20-18 til Schweiz, hvorfor Island skal levere mirakler mod Frankrig og Norge, hvis de skal videre til kvartfinalerne.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.