VM håndbold

Nikolaj Jacobsen er tvunget ud i 'mange kompromiser'

Det kan være svært at få forsvarskabalen til at gå op for landstræner Nikolaj Jacobsen, der må æde nogle kameler i forhold til sin idealopstilling.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Han har ikke meget at brokke sig over efter det indledende gruppespil. Det siger han i hvert fald selv.

Men Nikolaj Jacobsen er en deltaljernes mand. Og sådan en kan altid finde en ting eller to at være utilfreds med. Eller at optimere på.

Sådan har landstræneren det med Danmarks forsvar.

- Der er mange kompromiser og tanker, der skal gå op, siger Nikolaj Jacobsen.

Kompromiserne, som landstræneren taler om, handler om de såkaldte forsvars-angrebs-udskiftninger. For her skal han æde nogle kameler. Ja, vi er jo i Egypten.

Favoritformationen er svær at opnå

For kunne Danmark frit vælge en opstilling i forsvaret, så ville den formentlig se anderledes ud, end det har været tilfældet ved VM indtil nu.

Men det skyldes, at det ofte er umuligt at lave de forsvars-angrebs-udskiftninger, der skal til for både at spille med den foretrukne opstilling i angrebet og i forsvaret.

- Jeg skal nok indgå et eller to kompromiser - alt efter om jeg spiller med Mads (Mensah, red.) eller Morten (Olsen, red.) på playmakerpositionen i angrebet. Der er ingen tvivl om, at jeg synes, midtzonen i forsvaret fungerer godt. Både med Mølgaard og Zachariassen og med Saugstrup og Hald.

- Men jeg lægger ikke skjul på, at mine to bedste backs (forsvarsmæssigt, red.) er Lasse Andersson og Mads Mensah. Sådan ville jeg helst stille op, hvis det stod til mig, men sådan kan det ikke lade sig gøre i den anden ende, siger Nikolaj Jacobsen.

Stort ansvar på Gidsel

En spiller som Mathias Gidsel har gjort det fremragende angrebsmæssigt ved VM indtil nu, og faktisk har han også imponeret landstræneren rent defensivt, selvom Gidsel ikke er førstevalget i forsvaret.

Men en Mathias Gidsel i forsvaret er et af de kompromiser, som landstræneren kan blive tvunget til at acceptere. Også mod Qatar torsdag aften.

Har Gidsel også niveauet til at dække op mod verdens bedste modstandere?

- Det får vi at se i morgen (torsdag, red.), for der kommer der fysik. Men til træning har han gjort det rigtig godt, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark møder Qatar kl. 20.30 Du kan se kampen direkte på TV 2 eller TV 2 PLAY.