VM håndbold

Nu får dansk profil lov til at spille VM

Efter flere dages isolation er Emil Jakobsen igen tilbage blandt holdkammeraterne på hotellet ved VM i Egypten.

Det er sjældent, at et negativt resultat er en positiv nyhed i sportens verden. Men det er virkeligheden for det danske landshold lige nu, da Emil Jakobsen har afleveret en negativ coronaprøve.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) oplyser på Twitter, at GOG-fløjen er testet negativ efter han onsdag testede 'svag positiv'. Derfor skulle han testes igen med det samme.

Det negative testresultat betyder, at Emil Jakobsen er spilleberettiget og kan træde ind i kamptruppen til opgøret mod Qatar, som landstræner Nikolaj Jacobsen udtager senere torsdag. Det er ligeledes en ende på seks dages ophold i isolation.

Inden håndboldekspert på TV 2 SPORT Bent Nyegaard kendte til det negative testresultat, gjorde han det klart, at tilføjelsen af Emil Jakobsen ville gøre landstrænerens trup endnu stærkere.

- Alle håber selvfølgelig på, at Emil Jakobsen bliver disponibel. For han vil også være et plus, lød det fra Bent Nyegaard.

Langt forløb

Kort tid efter det danske landshold landede i Kairo, testede den 22-årige spiller positiv for coronavirus.

Siden har det nærmest været et forløb uden ende.

DHF har ikke været klar over, hvordan reglerne reelt var, selvom de har været enige med det internationale håndboldforbund (IHF), og derfor udtalte sportschef Morten Henriksen tirsdag hård kritik.

Den danske fløjspiller sad ude med coronavirus tilbage i november, da GOG blev ramt af et coronaudbrud. Derfor har DHF antaget, at der har været tale om døde virusrester, dengang Emil Jakobsen blev testet positiv ved ankomsten til Egypten.

Lørdag viste testsvaret sig at være negativt, og DHF og IHF mente derfor, at et negativt svar fra tirsdagens PCR-test ville betyde, at Emil Jakobsen kunne træde ind i VM-boblen og den danske trup. De egyptiske myndigheder var bare ikke helt enige i de regler, og hvordan disse skulle fortolkes.

- Det er et hårdt og langt forløb, men også svært, fordi der er regler hernede, som de egyptiske myndigheder følger. Der er også nogle regler hjemme i Danmark, som vi følger. Det er lidt komplekst. Det, der har været ærgerligt for os, er, at vi ikke har fået klarhed hele vejen igennem, sagde Morten Henriksen.

I Emil Jakobsens fravær var Nikolaj Jacobsen nødsaget til at bringe en erstatning til Egypten i form af TTH-fløjen Magnus Bramming, der gjorde fint væsen af sig i kampen mod Argentina.

Danmarks VM-trup

Nikolaj Jacobsen kan vælge 16 spillere til torsdagens kamp mod Qatar ud fra denne 20-mandstrup:

  • Målmænd: Niklas Landin, Emil Nielsen, Kevin Møller
  • Fløjspillere: Magnus Landin, Lasse Svan, Johan Hansen, Magnus Bramming, Emil Jakobsen
  • Stregspillere: Anders Zachariassen, Simon Hald, Magnus Saugstrup, Benjamin Jakobsen (reserve)
  • Bagspillere: Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen, Morten Olsen, Mads Mensah, Jacob Holm, Lasse Andersson, Nikolaj Øris, Mathias Gidsel, Nikolaj Læsø

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.