VM håndbold

VM-debutant lægger sig fladt ned efter aktion, der kostede sejren

Opgøret mellem Sverige og Hviderusland var en dramatisk en af slagsen, som blev afgjort ét sekund før tid.

I øjeblikket er det hårdt at være en af de yngste håndboldspillere i den svenske VM-trup.

Med knap 15 sekunder tilbage af opgøret mellem Sverige og Hviderusland kriblede det lidt for meget i Alfred Jönssons fingre, der var ivrig efter at få sendt en afslutning afsted, selvom svenskerne var i front med et enkelt mål.

Til Hvideruslands held susede kuglen forbi målrammen. Og til Sveriges uheld udlignede hviderusserne ét sekund, før hornet lød til slutresultatet 26-26, i hvad der endte med at blive en højdramatisk afslutning.

- Jeg er meget skuffet og ekstremt vred på mig selv. Det er min første rigtige landskamp.

- Det er trist, at vi ikke tager det sidste point, som kan være meget afgørende senere hen, fortalte den 22-årige Alfred Jönsson ifølge det svenske medie Aftonbladet.

Efterfølgende var flere af de etablerede svenske profiler hurtigt ovre og trøste Jönsson, der var tydeligt frustreret over sin egen aktion.

Mareridtsstart

Selvom det blev til et enkelt point, reagerede de svenske spillere, som var de blevet ekspederet ud af turneringen. Og tager man et kig på kampens forløb, forstår man muligvis godt hvorfor.

Det føles, som om vi er røget direkte tilbage helvede

Jim Gottfridsson, svensk landsholdsspiller

Sverige indledte kampen svagt og blev blæst bagover af det hviderussiske mandskab, som var foran med 13-5 efter 24 minutter. Det var først mod kampens slutning, at Sverige for første gang bragte sig foran. Det indkasserede mål i det døende sekund var derfor en ekstra hård mavepuster.

- Det føles, som om vi er røget direkte tilbage helvede, efter det vi gik igennem. Vi bliver bare nødt til at at korrigere en pokkers masse fejl, sagde den svenske veteran Jim Gottfridsson til SVT Sport.

Det står ikke skidt til for Sverige, der overbevisende klarede sig igennem det indledende puljespil. De kan nemlig stadig afgøre deres egen skæbne i mellemrunden.

Næste opgave for vores nordiske naboer er mod Slovenien.