VM håndbold

Forlader VM med følelsen af at blive behandlet som dyr

Leandro Semedo sår tvivl om, hvorvidt Kap Verde selv valgte at forlade VM i Egypten.

- Vi havde drømt om verdensmesterskabet, men på en helt anden måde. Du har en dårlig smag i munden og en følelse af at have oplevet mærkelige ting.

Sådan siger Kap Verdes anfører, Leandro Semedo, ifølge avisen La Nueva Crónica, fire dage efter VM-debutanterne måtte trække sig fra turneringen oven på adskillige positive coronatests.

Men ifølge Semedo var det ikke kun de tumultariske dage før og under VM-turneringen, der ødelagde drømmedebuten.

Det gjorde også det internationale håndboldforbund (IHF).

- Hvis det havde været Tyskland, Spanien eller Frankrig, ville IHF have behandlet dem helt anderledes. De behandlede os som dyr, mener Leandro Semedo.

Ét er, at IHF ifølge den utilfredse anfører uretmæssigt lukkede Kap Verde-spillerne inde på hotelværelserne.

Men hvad værre er, så lod IHF sig presse af de øvrige VM-nationer, som ifølge Semedo ”ikke ville spille mod os”.

Trak Kap Verde sig?

Indtil videre har forklaringen været, at Kap Verde ikke kunne samle de påkrævede ti spillere før sidste gruppekamp og derfor måtte trække sig.

Men det sår Semedo tvivl om i sit interview med La Nueva Crónica.

- Dagen før, vi forlod turneringen, gav de (IHF, red.) tilladelse til, at Kap Verdes forbund kunne indkalde spillere. Da det skete, var der allerede en på hotellet og en anden, der var ved at flyve til Egypten, forklarer Leandro Semedo og fortsætter:

- Da vi skulle have taget den sidste test før kampen, fortalte de os, at vi ikke kunne spille, og at vi skulle forlade turneringen. Hvordan kan det være, at de den ene dag siger, at vi kan tilkalde spillere, når det ikke gælder næste dag?

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra IHF.

Med kun 11 spillere led Kap Verde et hæderligt syvmålsnederlag i åbningsopgøret mod Ungarn, før yderligere to positive coronaprøver tvang dem til at trække sig fra kampen mod Tyskland, inden de altså måtte forlade turneringen før deres gruppefinale mod Uruguay.

- Det var kampen, vi havde i tankerne, og som vi havde forberedt os på. Jeg tror, vi havde vundet den, men de fratog os chancen for det, lyder det fra Leandro Semedo.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.