VM håndbold

Hansen om kuriøst mål: - Noget af en gave

Der var koks i Qatars opdækning af Mikkel Hansens frikast. Og det hjalp danskeren til en direkte scoring op mod pausen i torsdagens sejr.

- Sådan Mikkel Hansen. Så kan vi drage til pause med et ordentligt smil. Fantastisk scoring på frikast af Mikkel Hansen!

TV 2's kommentator Thomas Kristensen måtte helt op og ringe i torsdagens opgør mod Qatar. Med første halvlegs sidste kast hamrede den danske målsluger bolden i nettet direkte på frikast, og så kom de store smil frem i kommentatorboksen.

Men hovedpersonen selv var mere kølig i sin beskrivelse af den kuriøse scoring. For det var et koks hos Qatar, der gjorde det normalt umulige til en knap så vanskelig opgave.

- Det er vel noget af en gave, at han lige pludselig mente, han skulle skifte ud på den femte mand, forklarede Mikkel Hansen I TV 2's VM studie efter kampen.

- For det første havde jo kun fem mand i muren, men at han lige pludselig finder på, at han skal skifte ud. Han efterlader jo sin makker i en skidt situation.

For kokset hos Qatar bestod i forvirring omkring en udvisning i forbindelse med frikastet, der blev begået mod Mathias Gidsel. Det betød qatarernes Ameen Zakkar valgte at forlade opdækningen af frikastet lige umiddelbart før Mikkel Hansen skulle kaste.

Og med bare fire mand i muren fandt Mikkel Hansen fri bane op i venstre hjørne.

Men selv med fire mand i muren, så skal der alligevel findes genialiteter frem, for at finde vej til netmaskerne understregede TV 2's håndboldekspert Claus Møller Jakobsen i studiet:

- Jeg er nødt til lige at sige, og det får vi aldrig Mikkel Hansen til at sige, den skal stadigvæk lige sættes op i krydset, selvom han (Zakkar, red.) løber ud.

- Det er jeg med på, men der står trods alt kun fire. Hvis man knækker lidt i kroppen, så er der god chance for, at man kan skyde den afsted, lød svaret fra den danske hovedperson.

Det formåede Mikkel Hansen, og det betød en dansk pauseføring på 17-12. I sidste ende sluttede det med en dansk sejr på 32-23.