- Min mor har ringet hvert kvarter

Emil Jakobsen gjorde godt brug af sin familie, da han var i coronaisolation ved VM. Det hjalp ham til at holde humøret højt.

Der var ingen fare for, at landsholdsspilleren Emil Jakobsen skulle føle sig alene, da han blev isoleret i seks dage for en positiv coronatest ved VM i håndbold i Egypten.

Det skulle hans mor nok sørge for, at han ikke gjorde, når fløjen sad mutters alene på sit værelse.

- Min mor har ringet hvert kvarter nærmest, fordi hun har været så bekymret for mig, fortæller en lettet Emil Jakobsen, efter at han er blevet genforenet med resten af det danske hold.

- Selvfølgelig har jeg snakket med min familie hver dag og flere gange om dagen. De har ikke sagt så meget om min situation, de har bare fået mig til at tænke på alt muligt andet, så jeg ikke hele tiden skulle tænke på det corona-halløjsa.

Men det har været svært. Først en overraskende positiv-test for GOG-spilleren, der tidligere har været ramt af virussen. Og så seks tunge dage isoleret på et helt andet hotel end resten af holdkammeraterne.

– Jeg har været nødt til at kæmpe lidt for at få et smil frem, men jeg har gode holdkammerater og en familie, der har været der for mig, lyder det fra VM-debutanten.

- Jeg synes også, at jeg har håndteret det okay. Jeg har været positiv og smilende hele tiden, så jeg ikke gik i panik og var ked af det, for så havde det bare været nogle endnu værre dage. Bare prøve at få lidt smil i hverdagen, selvom det var lidt tungt.

Men midt i en tung tid har det også hjulpet, at landstræner Nikolaj Jacobsen gjorde det klart, at debutanten ville få sin VM-debut i det øjeblik, at en test bonede negativt ud.

- Det betyder sindssygt meget. Nikolaj sagde det allerede, da jeg var i isolation. Det gav mig en sindssyg tryg følelse, det er jo altid dejligt at få tillid fra sådan en træner som Nikolaj.

Og debutanten er helt klar til endelig at få harpiks på fingrene i Kairo.

- Jeg har ikke tænkt på andet de sidste syv dage, så mit fokus ligger rimeligt meget på håndbold. Jeg vil egentlig bare hurtigst glemme al den isolation og corona-halløjsa. Al mit fokus ligger på håndbold lige nu.

Emil Jakobsen kan stille skarpt på opgøret lørdag aften mod Japan, hvor han er sikret spilletid. Du kan se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 Play.