VM håndbold

For første gang under VM: Sagosen overgået

Sander Sagosen spillede kun en tredjedel af kampen, da Norge bankede Algeriet i mellemrunden.

Der skete noget usædvanligt, da Norge slog Algeriet 36-23:

Superstjernen Sander Sagosen blev IKKE norsk topscorer! Det har han ellers været i Norges fire første kampe ved håndbold-VM i Egypten, hvor han vanen tro har taget stort ansvar på banen.

Det gjorde han også i fredagens kamp, men i knap så stort omfang som vanligt. Sagosen spillede nemlig ’kun’ 22 minutter og 47 sekunder, og derfor er mellemrundekampen mod Algeriet det opgør, hvor Sagosen har været mindst på banen under denne slutrunde.

- Det var dejligt at hvile lidt. Vi vidste, at hvis vi udførte et ordentligt stykke arbejde fra start, hvor vi spillede godt forsvarsspil og fik løbet kontra, så ville vi få mulighed for at skifte lidt ud. Mange kom på banen og fik en god oplevelse, så det var en god dag på jobbet, siger Sander Sagosen til TV 2 SPORT.

Kort inden VM var Sagosen med til at vinde Champions League med sin klub THW Kiel, og gennem flere sæsoner har Sagosen været kendt for at spille så meget som muligt.

Var med i begge halvlege

Tidligere ved VM har Danmark sparet Mikkel Hansen og Niklas Landin i en hel kamp, men den model er ikke noget for Sagosen. At blive ude efter pausen er heller ikke nogen god løsning, så Sagosen fordelte sine knap 22 minutter på fredag på både første og anden halvleg, selvom Norge førte komfortabelt allerede ved pausen. Først mod slutningen af kampen satte Sagosen sig på bænken og lunede sig med en overtrækstrøje.

Du kom alligevel på banen. Har du det bedst, når du kommer ind og kører på?

- Ja, min krop kan ikke tåle ikke at spille håndboldkampe. Nu spillede vi kamp for to dage siden, så hvis jeg ikke havde været på banen i dag, var der gået fire dage mellem kampene. Så ville jeg miste lidt af flowet, og det var heller ikke min bedste kamp mod Portugal.

Sagosens VM

  • 54.07 minutter mod Frankrig. 10 mål
  • 43.44 minutter mod Schweiz: 11 mål
  • 32:46 minutter mod Østrig: 9 mål
  • 46.05 minutter mod Portugal: 6 mål
  • 21.47 minutter mod Algeriet: 6 mål

Efter fire kampe med Sagosen som norsk topscorer var det Alexandre Blonz, der scorede flest norske mål mod Algeriet. Han lavede ét mål mere end Sagosen.