VM i håndbold 2023

Gudmundsson påvirket af ydmygende kommentar

Gudmundur Gudmundsson er stolt af sit hold efter nederlaget til Frankrig og giver ikke meget for den kritik, som det islandske hold har fået.

Da den 60-årige islandske landstræner først fik talt sig varm, var det tydeligt, at han havde meget på hjerte.

Da det islandske landshold tabte med 26-28 til Frankrig fredag aften og dermed misser avancement til kvartfinalen, var det første, landstræneren pointerede, at han var stolt af sit hold.

Herefter sendte han en skarp kommentar afsted til eksperterne fra det islandske medie RÚV, Arnar Pétursson og Logi Geirsson. Gudmundsson mener nemlig ikke, at den kritik, de har sendt i landsholdets retning, har været berettiget.

- Det er fuldstændig uacceptabelt at høre, hvordan kommentatorerne udtaler sig. De nedgør holdet. At jeg og holdet skulle være fortabt angående kampen mod Schweiz, er en meget ydmygende kommentar, og det har påvirket holdet og mig, at det har været sådan, siger han til det islandske medie.

Pétursson og Geirsson har blandt andet sagt, at de havde forventet mere af de islandske spillere og havde håbet, de kunne spille en større rolle i mellemrunden.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Det er uacceptabelt. Det er okay at kritisere, men man skal være professionel og retfærdig

Gudmundur Gudmundsson

”Det er uacceptabelt”

Island blev ramt af flere afbud inden VM-slutrunden - blandt andet fra stjernen Aron Palmarsson - og det prioriterer Gudmundur Gudmundsson også. Dertil understreger han, at der er tre på holdet, der spiller sin første slutrunde og yderligere tre, der ikke har kunnet træne i tre måneder, da de har været isoleret på grund af coronapandemien.

- Jeg synes, at der skal være en diskussion om dette, men vi kan ikke bare tale i overskrifter. Det er uacceptabelt. Det er okay at kritisere, men man skal være professionel og retfærdig. Så kan vi diskutere ting, siger Gudmundur Gudmundsson.

- Jeg er utrolig stolt af dette hold. Og jeg er utrolig stolt af indstillingen og det, vi har leveret. Jeg er blevet kritiseret i tre år for dette forsvar, men vi har arbejdet på det, og det skal folk forstå. Selvfølgelig vil jeg ikke høre på sådan noget vrøvl.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson kan godt se sagen fra begge sider.

Er det unuanceret at forvente mere af Island, end de har leveret i år?

- Både og. Det er altid berettiget at kommet med noget kritik, og jeg synes også, at Island har et fint hold. Der er andre kræfter, der har taget over. Men når man ser på profilerne, der ikke er med, kan de ikke præstere på topniveau, siger Daniel Svensson

Den tidligere kvindelandstræner Klavs Bruun Jørgensen kan godt sætte sig ind i Gudmundur Gudmundssons situation og forstår, at han siger fra.

- Det er klart, at hvis du har et syn, som Gudmundur har på et forsvar, og det er meget klar, at det er hans stil. Så kan det godt være trættende i længden at forholde sig til det samme. Jeg kan godt forstå, at han siger, at man er nødt til at lægge det i graven, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Her er de islandske afbud

  • Haukar Thrastarsson
  • Janus Smarason
  • Alexander Pettersson
  • Aron Palmarsson
  • Stefan Sigurmannsson

Island fik to point med over i mellemrunden, da de besejrede Algeriet og Marokko og kun tabte til Portugal i gruppespillet.

Men med et nederlag til Schweiz og senere Frankrig, er drømmene om en kvartfinale slukket.

Franskmændene har mere end et ben i kvartfinalen efter en sejr over Island. Video: TV 2 SPORT