Jakobsen fik kuldegysninger, da han løb på banen

Emil Jakobsen er stolt over sin VM-debut, hvor han scorede 12 mål. Han fortæller, at det var en forløsning endelig at komme på banen.

VM-debut. 12 mål. Kampens spiller og topscorer. Rekordmange mål i debut.

Der er mange ord, der kan beskrive den VM-debut, som Emil Jakobsen fik lørdag aften. Den danske fløjspiller har ventet længe på at komme på banen, da han har siddet isoleret på sit værelse siden ankomsten til Egypten.

Men man må sige, at GOG-spilleren formåede at udnytte sin første VM-kamp, og det er han lettet over.

- Det var en forløsning, og jeg fik kuldegysninger, da jeg gik ind på banen. Det var virkelig dejligt at være tilbage, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg har hele tiden følt, at jeg har været en del af holdet, da drengene har været rigtig søde til at skrive til mig. Men det er bare noget andet at træne med dem igen og spille kamp. Jeg sprudler indeni, fortæller Jakobsen, som satte dansk rekord med flest mål i en debut.

Den unge fløj er endelig tilbage på banen. Video: TV 2 Sport

Kunne ikke ønske sig en bedre gave

Emil Jakobsens præstation var med til at sikre, at Danmark vandt med 34-27. Det betyder også, at kvartfinalen er sikret, og kampen mod Kroatien på mandag reel er uden betydning.

- Det er megadejligt og kæmpestort. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det var på tide, føler jeg lidt, siger Jakobsen.

Emil Jakobsen har yderligere grund til at vågne op med et lidt bredere smil på læben søndag – ikke kun på grund af VM-debuten, men også fordi han har fødselsdag og fylder 23 år.

- Jeg tror ikke, at jeg kan få en gave i morgen (søndag, red.), der kan slå det her. Det er en virkelig en dejlig følelse, siger fløjspilleren.

Danmark skal nu enten møde spillerne under det russiske håndboldforbund, Egypten, Sverige eller Slovenien i kvartfinalen. Det kan du læse mere om her.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Lyn-analyse

Hans første slutrundekamp og dermed også ved dette mesterskab, og så bød han ind med ”beskedne” 12 mål på 14 forsøg. Og det kunne faktisk nemt være blevet 14, da han brændte en friløber og et straffekast. Men meget, meget stor respekt efter alt det, som knægten har været igennem med isolation og usikkerhed. Han vendte tilbage med masser af ild i sig, og hvis han havde mistet lidt ressourcer, så viste han det ikke. En lille notabene er dog forsvarsspillet, som skal forbedres.