VM håndbold

Kroatiens landstræner meddeler sit exit efter stor skuffelse

Den kroatiske landstræner Lino Cervar stopper i jobbet efter VM-slutrunden. Det gentog han flere gange efter et skuffende nederlag til Argentina.

Skuffelsen var enorm i den kroatiske VM-lejr, efter at de overraskende tabte til Argentina og spillede sig langt væk fra kvartfinalerne.

Landstræner Lino Cervar ledte forgæves efter løsningerne igennem hele kampen, og da nederlaget var en realitet, lod han følelserne tale. Over for kroatiske RTL slog han fast, at han efter VM er fortid som landstræner.

- Jeg synes, vi spillede dårligt, og jeg er meget overrasket. Jeg var af den overbevisning, at vi ville spille en god kamp, og for mig er det en skuffelse. Jeg tager hele ansvaret. Det er ikke til diskussion. Det er bedst, at der kommer en og overtager jobbet. Jeg er ikke klar til at tage holdet videre. Jeg har givet alt. Jeg har ledt dette landshold med stolthed. Og lad mig slå fast, at jeg uden tvivl trækker mig efter VM, sagde Cervar.

Argentina tog en sensationel sejr over Kroatien, og kan dermed selv afgøre deres videre skæbne ved VM. Video: TV 2 SPORT

Profil vidste intet

Havde Kroatien vundet over Argentina, ville de samtidig have kvalificeret sig til kvartfinalerne. Nu er de i stedet tvunget til at slå Danmark i sidste kamp i mellemrunden, mens de er afhængige af, at Argentina taber til Qatar.

Det var blandt andet en scoringspause på 15 minutter i anden halvleg, der sendte kroaterne mod et nederlag. Samtidig var det kroatiske angrebsspil uden struktur og med mangel på kvalitet i afslutningerne.

- Jeg er ikke vant til, at nøglekampe tabes på denne måde. Og jeg tager ansvaret på mine skuldre. Jeg vil ikke pege fingre ad spillerne, men det var ikke en god indsats. En landstræner, der ikke kan motivere sit hold i så vigtig en kamp, skal ikke være træner. Forbundet skal forberede sig på at finde en ny landstræner, men jeg er fortsat af den tro, at vi kan vinde over Danmark. Det her er en snak om fremtiden for landsholdet, tilføjede Cervar.

Beskeden var tilsyneladende ikke noget, der var snakket igennem i den kroatiske trup. Umiddelbart efter kampen havde profilen Ivan Cupic i hvert fald ikke hørt noget om landstrænerens udmelding, da han mødte TV 2 SPORT. Det viste et undrende blik med al tydelighed.

- Ingen kommentar. Jeg ved ikke noget. Helt ærligt, så ved jeg ikke noget. Jeg har snakket med medierne, siden kampen sluttede, så jeg ved ikke, hvad der er foregået. Jeg tror, der bliver sagt mange ting i kampens hede. Alt skal nok blive godt.

Ekspert er ikke overrasket

Håndboldekspert Bent Nyegaard er ikke overrasket over, at Lino Cervar stopper efter VM. Indsatsen mod Argentina viste tydeligt, hvor store problemer Kroatien har.

- Det er med afstand det ringeste kroatiske mandskab, jeg har set i min tid. Jeg har aldrig set et kroatisk hold så uorganiseret som i kampen mod Argentina.

- Karacic var slet ikke oppe i niveau efter sin skade, Duvnjak så træt ud, og der så ud til at være kaos på bænken. Der har været store misforståelser både på bænken og på banen. De brugte flere gange mere end 20 sekunder på at finde ud af, hvordan de skulle spille overtal. Det er ikke normalt for et hold med så meget kvalitet, sagde ekspert Bent Nyegaard efter det kroatiske nederlag til Argentina.

Her får du overblikket over stillingen i Danmarks mellemrunde.