VM håndbold

Tvunget til at stoppe som 22-årig – men så skete der et mirakel

Japanske Remi Doi troede, hans karriere var slut. Men pludseligt forsvandt hans skade, og nu spiller han sit tredje VM og skal møde Danmark.

22-årige Remi Doi sad ved lægen og så på sit knæ, da han fik den nedslående besked.

Knæet havde det ikke godt, og anbefalingen var, at han indstillede sin håndboldkarriere.

- Jeg led af en bruskskade i mit knæ, men lægen sagde, at jeg stadig kunne spille, men han vidste ikke hvor længe. Han foreslog mig, at jeg indstillede min karriere, siger Doi til det internationale håndboldforbunds hjemmeside.

- Jeg kunne ikke fortsætte med den samme mængde træning, og det var derfor, jeg besluttede at stoppe.

Det er i dag ni år siden, han fik den nedslående besked. Men Remi Doi har ikke indstillet karrieren – tværtimod.

- Mit liv var håndbold

Remi Doi er født i Paris og har en far, der er fransk og en mor, der kommer fra Japan. Som treårig flyttede han sammen med sin familie til Japan, hvor han fandt passionen for håndbold.

Helt ærligt? Så har jeg ikke en forklaring på det. Det skete bare – ligesom et mirakel

Remi Doi

Han startede dog med at spille fodbold, til han var ni år gammel, men da han så sin bror og søster træne håndbold i den lokale japanske klub, blev han fanget. Det var lige ham.

Han spillede håndbold i de efterfølgende 13 år, hvor han tørnede ud for forskellige skoler og universitetshold. Men inden hans professionelle karriere overhovedet startede, så det ud til at være slut.

- Mit liv var håndbold, og da jeg stoppede, havde jeg ingenting. Jeg ville finde ud af, hvad jeg så skulle med mit liv og få noget positivt tilbage i det, siger Doi, der rejste til Frankrig og begyndte at bruge sin fars efternavn, Feutrier.

I Frankrig besluttede han sig for at lære sproget, falde til ro og glemme håndbolden.

- Jeg forestillede mig at tage til Australien eller England i et år, for håndbold var slut for mig på det tidspunkt, siger Doi.

Det var en gave fra Gud

Men efter et par måneder i Frankrig skete der noget, han den dag i dag stadig har svært ved at forklare.

Knæskaden forsvandt, den stoppede med at genere ham, og han vendte tilbage til det, han savnede i sit liv – nemlig håndbolden. Han begyndte at spille på andetholdet i Chambéry Savoie Mont Blanz Handball, hvor han senere blev professionel.

- Helt ærligt? Så har jeg ikke en forklaring på det. Det skete bare – ligesom et mirakel. Men at have håndbolden tilbage i mit liv er bare fantastisk. Det var en gave fra Gud, siger han til IHF’s hjemmeside.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

OL er det store mål

Doi, der er fløjspiller, kom på det japanske landshold i 2015 og spillede sit første VM i 2017 i Frankrig.

Lørdag står Remi Doi, der nu er blevet anfører for nationen, og resten af de japanske spillere over for de forsvarende verdensmestre fra Danmark. Selvom japanerne fortsat kæmper for at komme videre fra mellemrunden, så er det et andet og større mål, som spillerne først og fremmest fokuserer på.

- Vi har muligheden for at sammenligne os med resten af verden. Men mere vigtigt er det at få erfaring og selvtillid frem mod OL. Vores succes i denne turnering kommer til at få indflydelse på OL til sommer. Hvis vi præsterer godt her, ved vi, om vi også kan gøre det igen ved de olympiske lege, siger Doi.

Remi Doi, der spiller uden knæsmerter, har scoret 12 mål i 3 kampe indtil videre ved VM.