VM håndbold

Adskillige danskere har fået ondt i maven: - Kan afgøre VM

Både spillere og ledere har vrøvl med maven, men der er ikke meget, den danske delegation kan stille op.

Lørdag måtte Mikkel Hansen, Johan Hansen og fysioterapeut Anja Greve blive på hotellet, mens Danmark spillede sig videre til kvartfinalen.

Desværre er de ikke de eneste, der har fået ondt i maven.

Det her er noget skidt – rent ud sagt – at få ind på holdet

Nikolaj Jacobsen

Mads Mensah, Morten Olsen og Lasse Andersson har også haft symptomer, men var dog i stand til at gå på banen mod japanerne.

Dertil kommer, at flere i lederstaben – blandt andre målmandstræner Michael Bruun og landstræner Nikolaj Jacobsen – har været flittige gæster på toilettet i de seneste dage.

- Det skal vi selvfølgelig tage alvorligt. Når det først kommer ind på holdet, har det desværre en tendens til at sprede sig. Det er rigtig ærgerligt og forstyrrer en del, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Jeg må ned og tælle til morgenmaden i morgen for at se hvor mange, der er dukket op. Det er klart, at det her er noget skidt – rent ud sagt – at få ind på holdet, tilføjer landstræneren over for TV 2 SPORT.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Kan ikke isolere de ramte

Flere andre hold har tidligere i turneringen været plaget af lignende problemer – blandt andre Kroatien, der er modstander i den sidste mellemrundekamp.

- Hvis det er noget, der spreder sig, kan det være med til at afgøre vores VM sportsligt. Det er ærgerligt. Det skal helst afgøres inde på banen, siger Nikolaj Jacobsen, der ikke har de store muligheder for at isolere de ramte spillere.

Det er der ganske enkelt ikke plads til på hotellet, fortæller han.

- Vi kan selvfølgelig sørge for, at de syge holder sig på værelserne og ikke sætter sig ned i fællesrummet.

- Men der er ikke værelser nok til, at vi kan isolere nogen. Så det er rigtig svært at inddæmme det helt. Det tror jeg ikke lige, man havde taget højde for, siger Nikolaj Jacobsen.

Lyn-analyse

Det er useriøst, at der ikke er sørget for en kapacitet på hotellet, så man kan isolere dem, der er syge. Det siger al sund fornuft, at man bør gøre, når folk har dårlig mave.

Situationen taget i betragtning var det naturligvis ekstra vigtigt, at Danmark lørdag aften sikrede sig førstepladsen i mellemrunden.

Dermed er mandagens kamp mod Kroatien uden betydning for Danmark, så de ramte spillere har to dage ekstra til at komme ovenpå inden kvartfinalen.

- Det er klart, at for os er det vigtigste, at spillerne er klar til kvartfinalen. Så kigger vi på, hvordan og hvorledes det ser ud mod Kroatien. Det kan blive en spøjs kamp. Det kan være, at ingen af os har noget at spille for, men lige nu er der rigeligt at slås med i forhold til helbredsproblemer, slutter landstræneren.