VM håndbold

Dansk dommerpar forlader VM

De to danske topdommere er rejst hjem fra VM, efter at Mads Hansen afleverede en positiv coronatest fredag.

Mads Hansen og Jesper Madsens første slutrunde sammen sluttede langt fra, som de havde håbet på.

Søndag endte det brat, da de to dommere måtte vende næsen hjemad efter kun fire kampe under VM. Torsdag afleverede Mads Hansen nemlig afleveret en positiv coronatest.

- Det var virkelig ikke sådan, jeg havde set for mig, at det skulle gå, da Jesper og jeg rejste til VM for 14 dage siden. Særligt på Jespers vegne er det brand ærgerligt, da det jo er hans første slutrunde. Men sådan er spillet desværre, siger han til Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside.

- Nu må vi i stedet glæde os over, at vi har haft fire gode kampe sammen og så se frem mod nye internationale turneringer – forhåbentlig snart uden coronaen som følgesvend.

Blev taget af kamp i mellemrunden

Selvom Mads Hansen gik i isolation på sit værelse og dagen efter testede negativ, betød den ene positive test alligevel, at de to dommere ikke kunne komme ind i turneringen igen. Derfor gik turen mod koldere himmelstrøg.

- Der er ret stor omhyggelighed omkring situationen i Egypten. Vi er også blevet testet dagligt. Jeg blev testet efter vores kamp tirsdag, og onsdag fik vi svar på, at den var positiv, siger Mads Hansen til TV 2 SPORT.

- Vi skulle have dømt en kamp i mellemrunden om aftenen, da jeg fik det at vide om eftermiddagen, men den kamp blev vi taget af.

Mads Hansen har tidligere dømt ved fire VM-slutrunder - den første i 2009 - sammen med sin dommermakker gennem 24 år, Martin Gjeding.

I deres lange dommerægteskab nåede de at dømme finaler ved EM og VM samt Champions League-finaler for både mænd og kvinder. De har også fløjtet sammen ved to OL.

Efter bruddet i maj sidste år blev Mads Hansen sat sammen med Jesper Madsen.