VM håndbold

Danske spillere fik VM-afbræk med pyramidetur

Søndag fik de danske håndboldherrer for første gang under VM i Egypten lov at "bryde" den stramme coronaboble og tage på udflugt til pyramiderne.

Selvom 45 minutters bustur gennem Kairos pulserende trafik måske ikke lyder som en tiltalende søndagsudflugt, så var de danske håndboldherrer mere end tilfredse med netop den tur søndag formiddag.

For målet med den lange bustur fra hotellet i det centrale Kairo var de verdensberømte pyramider ved Giza i udkanten af Kairo.

Og efter flere uger i en lukket coronaboble så hyldes alle former for adspredelse, hvis man spørger de danske landsholdsspillere.

- Ja, det var skønt. Nu er vi jo i Kairo, så jeg havde selvfølgelig håbet, at man lige kunne få lov at se de store mirakler, der står derude. Så det var rigtig skønt lige at komme lidt væk fra hotellet, siger Anders Zachariassen, der bakkes op af Mads Mensah Larsen:

- Vi kunne ikke komme så tæt på, som jeg godt kunne have tænkt mig. Men det var da bedre end ingenting - og helt sikkert køreturen værd. Selvom det ikke var så spændende en bustur, så var det noget andet end at være her(på hotellet, red.). Og det var også fint, at vi lige fik lov at stige ud af bussen og kigge på noget andet. Så tiden var givet godt ud, siger han.

Sightseeing på afstand

Der var dog ikke tale om en klassisk udflugt til pyramiderne, sådan som det nok normalt foregår, når danske turiske besøger de de store monumenter.

For Håndboldherrernes bus stoppede nemlig langt væk fra det turistkaos, der normalt omgiver pyramiderne. Så spillerne måtte nøjes med at se monumenterne på lang afstand. Og fra en vinkel, som ikke er den mest almindelige turist-vinkel.

Spillerne fik dog lov at stige ud af bussen og tage et fællesbillede med pyramiderne i baggrunden.

- Det var dejligt at komme lidt ud af hotellet og se nogle andre ting. Nu lever vi jo i en boble her, så at komme ud og se lidt andet, det giver lidt luft, siger Emil Jakobsen, der bakkes op af Niklas Landin:

- Det var dejligt afslappende lige at komme ud og se noget andet. Og se pyramiderne fra den anden side, siger Niklas Landin.

Det var dog ikke alle danske spillere og stabsmedlemmer, der kunne deltage på turen. For hjemme på det store Marriott-hotel ligger en række danske spillere og plejer det maveonde, der lige nu plager den danske trup.

- Der var desværre nogen, der tænkte, at de skulle pleje sig selv lidt herhjemme. Og det var nok også godt nok, siger Niklas Landin.

Også landstræner Nikolaj Jacobsen er ramt af maveonde og valgte derfor at blive hjemme på hotellet. Men som han selv sagde, da han blev spurgt til udflugten, så 'har han allerede set pyramiderne tre gange'.

- Men det var fint med afbræk for spillerne fra det kedelige hotel, siger Nikolaj Jacobsen.