VM håndbold

- Det rammer os og gør os sure, siger fortørnet russer

Det russiske VM-hold forstår ikke, at de skal spille som 'Det russiske håndboldforbund' og ikke Rusland under VM.

Sergey Kudinov og hans holdkammerater kan søndag aften skrive et nyt kapital i en usædvanlig historie.

Lykkedes det dem at slå Sverige i den altafgørende kamp i mellemrundens gruppe 4, snupper de en billet til VM-kvartfinalerne og sender for første gang i otte år Rusland blandt de otte bedste til et håndbold-VM for herrer.

Alligevel vil det ikke være Rusland, der så skal spille VM-kvartfinale.

Kudinov og holdkammeraterne måtte nemlig ikke stille op som Rusland til VM – men som 'Det russiske håndboldforbund' – fordi Rusland er blevet udelukket fra alle internationale sportsbegivenheder i to år for at manipulere med dopingdata.

- Det er svært. Vi bemærker det ikke udenfor banen, men når vi skal spille, gør vi.

- Vi spiller vi jo uden flag og nationalsang, og det rammer os i hjertet og gør os sure, fortæller Sergey Kudinov til TV 2 SPORT.

Han føler, at de russiske håndboldspillere bliver straffet for andres forbrydelser.

- Vi synes ikke, at det er vores skyld. Vi har aldrig været involveret i nogen skandale. Vi føler os ikke mindre russiske den her gang. Måske mere end normalt faktisk, smiler han.

- Alle anser os som Rusland her. Men når vi går på banen, og der ikke er noget flag eller nationalsang, ja, så mærker vi det. Det er ikke rart. Det gør os vrede, så ja, måske motiverer det os også ekstra, mener Kudinov.

De russiske håndboldherrer er de første, der deltager i en stor international sportsbegivenheder, efter at dommen over Rusland blev stadfæstet i december. Derfor er de også de første, der mærker konsekvenserne.

I stedet for den russiske nationalmelodi bliver der spillet en officiel hymne fra det internationale håndboldforbund IHF til Ruslands kampe ved VM.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele sendeplanen her.