VM håndbold

Ikke alle spillere forstod Sagosens besked

Det er normalt, at et landshold har forskellige formationer, de kan køre. Norges har dog fået så svære kodenavne, at de er lidt svære at forstå.

- Fremad kører vi med jongleringer. Tre – tre, en – to. Du løber en – to der, okay?

Sådan sagde Sander Sagosen i en timeout mod Algeriet fredag, hvor han styrede og koordinerede, hvad der skulle spilles i det efterfølgende.

Umiddelbart kan det lyde som volapyk, og for nogle af de norske spillere forholder det sig faktisk også sådan. En af dem er højrefløjen Kevin Gulliksen, som spillede sin første landskamp i 2017, og han forklarer, at det stadig ikke er alt, han helt forstår.

- Det er svært. Heldigvis har jeg en rolle, hvor jeg ikke behøves at vide, hvad alt betyder. Hvis du spørger nogle af de andre fløjspillere, er der nogle, der har problemer med at forstå, hvad vi laver, siger Gulliksen til NRK.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.

Tager tid at lære

Sander Sagosen fik langt fra fuld spilletid mod Algeriet, men da han endelig kom på banen, tog han dirigentstokken med det samme.

Den norske stjerne erkender, at det godt kan være svært at afkode, hvad han siger, men for ham er det vigtigt at hurtigt få sat angrebsspillet op.

- For os handler det om at kunne sige så meget som muligt med så få ord som muligt, fordi vi ikke har så lang tid. Nogle gange er vi måske også lidt trætte og har brug for at få beskeden afsted. Så skal de være direkte og klart, siger Sagosen.

På grund af kodesproget har nordmændene også indført, at der er mulighed for at stille spørgsmål, hvis man ikke er helt med.

- Det tager tid at lære formationer, men vi kommunikerer godt på holdet. Vi starter hvert mesterskab med at spørge, om der er nogle, der har spørgsmål – eller noget, som de undrer sig over. Så kan man altid få en forklaring på det, man ikke forstår, siger Sagosen til NRK.

Norge kan stadig nå at spille sig videre ved VM, men de kan ikke selv afgøre det. De er påvirket af resultatet fra enten Portugal eller Frankrig.