VM håndbold

Landin imponerer med "vanvittig" redning

Niklas Landin forklarer, at hans flyvende redning mod Japan var inspireret af målmandskollegaen Jannick Green.

Niklas Landin leverede en redning mod Japan, der var en af mere mindeværdige.

Danmark var presset i starten af anden halvleg og havde netop smidt bolden væk i angrebet. Da danskerne tilmed var i undertal og havde taget Niklas Landin ud, stod det danske mål helt tomt. Det ville japanerne udnytte og forsøgte sig med et langskud fra egen banehalvdel.

Jeg mente, jeg godt kunne nå den. Og det var lige på et hængende hår

Niklas Landin

Men det forhindrede en spurtende Landin, der heroisk kastede sig efter skuddet og fik den parreret ud over baglinjen.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Eksisterer han endnu eller hvad? Sådan agerer en anfører. Det er noget af det vildeste, jeg har set, sagde Bent Nyegaard under kommenteringen.

Landin var medtaget efter hoppet, hvor han landede på sin albue. Han fik en kort pause på bænken, hvor han lige kunne komme sig.

Redningen betød, at Danmark fortsat var foran med 21-18 og senere i halvlegen igen fik kontrol over kampen.

Niklas Landin tog sig til albuen efter redningen.

- Det var det hele værd

Niklas Landin forklarer selv, at han har fået inspiration fra SC Magdeburg-keeperen Jannick Green, som han tidligere har dannet målmandsduo med ved tidligere slutrunder.

- Jeg har lært det af Jannick. Han har også altid været hurtig i den spurt fra bænken, og det prøvede jeg at efterligne. Jeg forsøger jo bare at tage bolden, og jeg mente, jeg godt kunne nå den. Og det var lige på et hængende hår, siger Niklas Landin til TV 2 SPORT.

Slog du dig?

- Ja, er du sindssyg. Jeg rev jo hele trøjen op på venstre side. Jeg landede lige ned på albuen, og den sov lidt efterfølgende, men værre var det heller ikke. Men det var det hele værd. Det tæller måske som en redning, men de er ikke så god til at tælle dem, siger målmanden.

Niklas Landin endte med at redde 12 skud, hvilket gav en redningsprocent på 34. Han spillede 55 minutter og 50 sekunder.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.