VM håndbold

VM-dansker rejser hjem

Den danske VM-trup barberes ned til 20 spillere, da stregspilleren Benjamin Jakobsen rejser hjem.

Efter knap to uger i Egypten uden spilletid rejser Aalborg Håndbold-stregspilleren Benjamin Jakobsen igen hjem til Danmark. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) kort efter midnat lørdag.

Da Magnus Bramming tirsdag blev indskrevet i den danske VM-trup som gardering på venstre fløj, kostede det samtidig Benjamin Jakobsen pladsen blandt de 20 spillere, som landstræner Nikolaj Jacobsen kan vælge sin kamptrup ud fra.

I stedet blev stregspilleren skiftet ud af truppen for at indtage pladsen som reserve. Nu rejser Benjamin Jakobsen så hjem til Danmark uden at have fået et eneste sekund på banen.

- Det giver god mening. De er jo 21 i lejren lige nu, og med de udfordringer, der har været med Magnus Landins balle og Emil Jakobsens positive coronatests, har landstræneren mere brug for en gardering på venstre fløj end på stregen, vurderer ekspert Claus Møller Jakobsen.

Erstatning for Henrik Toft

I første omgang var Benjamin Jakobsen heller ikke udpeget til at spille VM, men da Henrik Toft måtte opgive at blive klar på grund af sygdom, valgte Nikolaj Jacobsen at indkalde Jakobsen.

Afbuddet fra Henrik Toft var det andet fra bruttotruppen på 35 spillere. Rasmus Lauge kom heller ikke med til Egypten, da han blev skadet i starten af december og senere måtte opereres. Desuden meldte Casper U. Mortensen fra allerede i november, og derfor er han ikke en del af bruttotruppen.

Ved VM i Egypten er det tilladt at have 20 spillere i truppen, og nu har landstræneren altså vurderet, at det ikke bliver sandsynligt, at Benjamin Jakobsen kommer i spil.

Danmarks VM-trup

Målvogtere: Niklas Landin, Kevin Møller og Emil Nielsen

Fløjspillere: Magnus Landin, Emil Jakobsen, Magnus Bramming, Lasse Svan og Johan Hansen

Stregspillere: Anders Zachariassen, Simon Hald og Magnus Saugstrup

Bagspillere: Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen, Morten Olsen, Mads Mensah, Jacob Holm, Lasse Andersson, Nikolaj Øris, Mathias Gidsel og Nikolaj Læsø