VM håndbold

Eksperter dåner over Mensahs fabelagtige kamp

Roserne knejser for Mads Mensah, der spillede en af sine bedste landskampe mod Kroatien.

Med 141 landskampe på bagen siger det en hel del, når Mads Mensahs præstation mod Kroatien stemples som ekstraordinær og fabelagtig.

- Det er nogle af det bedste første 30 minutter, jeg har set Mads Mensah spille, sagde TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard allerede i pausen.

Og Nyegaards ekspertkollega Claus Møller Jakobsen følger op efter kampen, hvor Mensah indtog en hovedrolle i ydmygelsen på 38-26.

- Han spiller en fabelagtig angrebskamp! Han scorer nogle vidunderlige mål, men mest lægger jeg mærke til, hvordan han ligger og styrer spillet og sætter Jacob Holm og Øris i nogle gode situationer. Stor landskamp af Mensah, siger Claus Møller Jakobsen og tilføjer:

- Forsvarsindsatsen kigger vi ikke så meget på. Der er han altid stabil - virkelig dygtig til at tage den rigtige højde og skabe sikkerhed.

Under VM-slutrunden arbejder GOG-træner Nicolej Krickau som ekspert for TV 2 SPORT, og ligesom Bent Nyegaard har han ikke de store vanskeligheder ved at udpege kampens bedste spiller: han

- Det bliver Mensah for et fremragende niveau i de midterste 20 minutter af kampen, hvor tingene blev afgjort, siger Krickau.

Stadig i udvikling

I sin karakterbog kvitterer Bent Nyegaard med beskrivelsen 'ekstraordinær' og den bedst mulige karakter, et sekstal.

- Kampens suverænt bedste spiller. Det er ikke bare noget af det bedste, jeg har set Mads Mensah spille - det ER det bedste. Hans skudvarianter var helt suveræne. Jeg er nødt til at fremhæve hans underhåndsskud i øverste hjørne.

Se lige den underhånd fra Mads Mensah... Video: TV 2 SPORT

- Alle ved, at han har erfaring, men selvom han har spillet 141 landskampe, synes jeg, at det her bærer præg af, at han stadigvæk er i udvikling, skriver Nyegaard blandt andet.

Selv ser Mads Mensah lidt bredere, når han evaluerer Danmarks sjette sejr ved VM i Egypten:

- Vi tager en masse gode sejre og koncentreret spil med. Vi har mange, der har været i spil, så de føler, de har været en del af turneringen. Det synes jeg kun er en fordel. Tingene er bredt ud på mange skuldre, og det er det, vi skal satse på, hvis vi skal gå hele vejen.

Danmarks næste kamp er kvartfinalen mod Egypten. Den spilles onsdag klokken 17.30 – se sendeplanen her.