VM håndbold

- En ren løgn, siger Sloveniens træner om DHF-chefens kommentar

Ifølge Dragan Gajic bestilte slovenerne ikke pizza til hotellet i Kairo, som DHF's sportschef har påstået.

Sagen om de syge spillere fra Slovenien - og ikke mindst årsagen til deres sygdom - fortsætter.

Nu blander en af de syge, slovenske stjerner sig.

Det sker, efter sportschefen for Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, mandag affejede slovenernes anklage om, at nogen i Egypten skulle være skyld i deres sygdom op til opgøret mod værtsnationen.

- Det er lidt komisk, når vi har ladet os fortælle - og også har billeder af - at slovenerne har bestilt pizza udefra, sagde Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Den mulige forklaring på slovenernes maveonde bliver nu skudt ned af en af nationens stjernespillere.

- Jeg bestilte ikke pizza. Ej, heller gjorde gutterne, som var (nogle af os er stadig) "syge". Så ja, måske havde det været en bedre idé, om vi alle bestilte nogle pizzaer. For de fyre (der bestilte pizza, red.) havde ikke problemer, skriver den slovenske stjerne på Twitter.

- Ren løgn, siger landstræner

Gajic anfægter således ikke, at slovenerne bestilte pizzaer, men påstår, at de ikke kom udefra, som den danske sportschef ellers har sagt.

- Så vidt jeg ved, er pizzaerne bestilt i hotellets restaurant, så det er lidt komisk at tale om noget uden at have alle fakta på plads. Misforstå mig ikke, jeg antyder ikke noget her - kun facts. Alt godt, afslutter Gajic.

Også Sloveniens landstræner afviser over for svenske Expressen, DHF-sportschefens påstand.

- Det er en ren løgn. Men vi udnyttede hotellets roomservice, siger Ljubomir Vranjes, hvorefter den svenske journalist spørger, hvad han mener om danskernes beskyldning.

- Haha, ja. Hvad skal jeg sige? Det må stå for deres regning, svarer Vranjes.

Der er trods alt også hold, der ikke møder Egypten, som har problemer med maven

Morten Henriksen, sportschef, DHF

Langer ud efter IHF

Ikke mindre end 12 slovenske spillere blev syge op til nationens skæbneopgør mod værtsnationen, Egypten, som blev spillet i søndags.

- Vi er sikre på, at det her ikke er tilfældigt, sagde Uros Mohoric, der er direktør for det slovenske herrelandshold, mandag til TV 2 SPORT.

- Vi har været her i 12 dage med samme protokol, regulering og mad. Alt under kontrol. Og så pludselig én dag før den afgørende kamp mod Egypten får 12 spillere en virusinfektion med øget temperatur og opkast, lød det.

Det fik generalsekretæren i det slovenske håndboldforbund, Goran Cvijic, til at skyde med skarpt efter det internationale håndforbund, IHF.

- Vi kan absolut ikke være tilfredse med organisationen af dette års verdensmesterskab, sagde han til forbundets hjemmeside.

- Efter kampen (Egypten, red.) og den officielle registrering af spillernes tilstand kontaktede den egyptiske sundhedsminister os, men jeg forventer ikke signifikante ændringer så længe ,IHF fungerer, som det gør, tilføjede Goran Cvijic.

Morten Henriksen afviste imidlertid, at der i den danske lejr - hvor spillere også har døjet med maveonde - var frygt for at blive udsat for det samme, som slovenerne påstår at være udsat for.

- Nej, der er trods alt også hold, der ikke møder Egypten, som har problemer med maven, sagde sportschefen for DHF og tilføjede:

- Det virker til at være et kompetent hotel med personale, der gør det, de i hvert fald mener, er det bedste for at holde hygiejnen i top. Det tror vi på, at de bliver ved med at gøre frem mod vores kamp mod Egypten.

Danmark møder onsdag Egypten i VM-kvartfinalen.

Kampen kan ses onsdag klokken 17.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.